Kilise Dağı'ndaki Yangında 20 Bin Kök Zeytin Ağacı Kül Oldu

Şırnak'ta 3 gün önce Kilise Dağları'nda başlayan yangın giderek geniş bir alana yayılırken, yangında şu ana kadar 20 bin kök zeytin ağacının kül olduğu bildirildi.

Kilise Dağı'ndaki Yangında 20 Bin Kök Zeytin Ağacı Kül Oldu
3 gün önce Kasrik beldesinden 2 kilometre uzaklıktaki Kilise Dağı'nda başlayan yangın giderek geniş bir alana yayılıyor. Kasrik beldesine yakın olmasına rağmen yangına kimsenin müdahale etmemesi dikkat çekti. Yangında şu ana kadar 20 bin kök zeytin ağacı kül oldu. Öte yandan Kilise Dağı eteğinde yer alan Yedi Değirmenler Vadisi'nde domates ve çeşitli sebze tarlası olan Ahmet Kader ve Nezir Kader, yangında bin metre su hortumlarının yandığını, domates tarlasının da zarar gördüğünü söyledi. Kasrik-Cizre
karayolu üzerinde sebze satarak geçimini sağlayan Ahmet Kader, "Yetişmeseydim domates tarlam hepsi yanacaktı ve bu sene yaptığım işin hepsi heba olacaktı" diye konuştu.
Yangın güneyden esen rüzgarla Kasrik beldesi yerleşim yerine doğru ilerlerken, beldenin girişinde bulunan ve Güçlükonak ilçesine giden yol ayrımında bulunan askeri üs noktası ve geçici köy korucularının mevzileri de yangından nasibini aldı. Bazı korucu ve askerlerin ellerine kürek ve yaprak dalları alarak ilerleyen ateşi söndürmeye çalıştığı görüldü.
Bu arada 10 gün önce Cudi Dağı'nda çıkan yangına müdahale edilmemesi ve hiçbir yetkilinin bir açıklamada bulunmaması tepkilere neden olmuştu. Cudi Dağı'ndaki yangına tepkiler devam ederken iki gün önce tamamı zeytin ağaçlarıyla meşhur olan Kilise Dağı'nda çıkan yangına müdahale edilmemesi tepkileri daha da arttırdı.