İşsiz Öğretmenler Abdi İpekçi Parkı'nda Çadır Kurdu

Kendilerini İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu (İGEP) olarak nitelendiren bir grup ataması yapılmayan eğitimci, Abdi İpekçi Parkı'nda çadır kurunca, polisle grup arasında gergin anlar yaşandı

Kendilerini İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu (İGEP) olarak nitelendiren bir grup ataması yapılmayan eğitimci, Abdi İpekçi Parkı'nda çadır kurunca, polisle grup arasında gergin anlar yaşandı.
Abdi İpekçi Parkı'na çadır kurarak imza kampanyası başlatan İGEP yanlısı grubu Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri çadırı kaldırmaları konusunda uyardı. Grup içindeki bazı kişilerin "Bize dayak mı atmak istiyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Güvenlik Şubesi ekipleri "Bizim mevzuatımızda 'dayak' diye bir şey yok, zor kullanma yetkimiz var" şeklinde tepki gösterdi. Verilen süreye rağmen grubun çadırları kaldırmaması üzerine polis ekipleri grup üyelerinden kimlik göstermelerini istedi.
Bu sırada grup üyeleri ile polisler arasında tartışma yaşandı. Eyleme destek için Abdi İpekçi Parkı'na gelen Eğitim-Sen üyelerin araya girmesi ile gruba çadırları kaldırmaları için ek süre verildi. Polisin müdahaleden vazgeçmesi ile gerginlik sona erdi.