DP'den istifadan vazgeçen Dalan, 'deşifre' toplantısı yaptı

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, istifayı gündeme getirdiklerini ancak Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve eski Cumhurbaşkanı Süleyma

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, istifayı gündeme getirdiklerini ancak Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in telkinleriyle vazgeçtiğini söyledi.

Dalan, kendisini istifa noktasına getirdiğini söylediği Erkut Şenbaş'ı hedef alarak, "Şenbaş'ı deşifre ediyoruz. Hangi siyasi oluşumda, hangi partide bu zihniyette insanlar varsa ayıklayalım." dedi. Herkesin kendi sorumluluğunu yükleneceğini ifade eden DP İl Başkanı Dalan, Şenbaş'ın faksının kendisini manevi olarak yıprattığını ve yaraladığını söyledi. "Böyle bir mesajı yazma hakkını kimse kendisinde bulmamalı, bulamamalı. Bulursa, genç ve tecrübeli yönetim ve ilçe başkanlarıyla birlikte kamuoyunun da hesabını soracağının bir örneğini bugün burada yapıyoruz." diye konuşan Fatih Dalan, Genel Başkan Cindoruk'un arkalarında olduğunu ve gündemlerinden bu meseleyi çıkarmalarını istediğini ifade etti: "Biz de Sayın Genel Başkanımız'ın gösterdiği seviyeli siyaset ve üsluba sahip çıkarak, gücümüz yettiğince siyasi mücadelemize devam kararı vermiş bulunmaktayız."

DP İl Başkanı Dalan ve 26 yönetim kurulu üyesini istifanın eşiğine getiren olay, GİK Üyesi Erkut Şenbaş, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık ile İl Başkan Vekili Osman Varol arasında geçen mesaj savaşları sebebiyle yaşandı. Dalan ile kavgalı olan Şenol Alpat'ın başkanlığını yaptığı Konak İlçe Teşkilatı'na ait olduğu iddia edilen 6 bin 673 liralık dokuz aylık kira borcuyla ilgili icra kararının il başkanlığına gitmesi üzerine mesaj savaşları başladı. İl yönetiminin daha önce iptal ettiği Konak İlçe kongresinin genel merkez kararıyla 24 Temmuz'da yapılmasına karar verilince İl Başkan Vekili Varol, GİK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Şenbaş'a, "Israrla arkasında durduğunuz, DP Konak İlçe Başkanlığı'nın kira borcuyla ilgili haciz tutanağı ektedir. Bilgilerinize arz ederiz." ifadelerinin bulunduğu bir faks gönderdi. Şenbaş, 6 Temmuz'da gönderilen yazıya cevap olarak şu metni il başkanlığına faksladı: "Sizden önceki yönetimin ödenmeyen kiraları yüzünden görevden alınarak, ödeme kabiliyeti yüksek olduğu söylenen yönetiminizin işbaşına getirildiğini unutmuş görünmektesiniz. İl olarak göreviniz, bu gibi sorunları halletmenizdir. Bu konuları ilgisiz kişilere ve gazetelere servis etmeniz, bir aczin ifadesidir. Siyaset, aciz kişilerin işi değildir. Tavsiyem ve önerim, il yönetiminizi acil toplayarak konuyu görüşüp çözmenizdir. Konunun halli için sizlerle birlikte bana da maddi bir külfet yüklemeyi düşünürseniz, yerine getirmeye hazır olduğumu bilmenizi isterim."

Şenbaş'ın bu yazısı, örgütte deprem etkisi yaptı. Çoğunluğu işadamlarından oluşan parti yönetiminde, "sadece paraları için göreve getirildikleri" yönündeki ifadeler büyük rahatsızlık oluşturdu. İstifa kararı gündeme geldi. İl Başkan Vekili Varol, bir gün sonra 8 Temmuz'da Erkut Şenbaş'a gönderdiği faksta, haciz kararının münfesih ilçenin yaptığı başarılı çalışmaların bir belgesi olarak ve kendilerini bilgilendirmek maksadıyla gönderildiğini belirterek, şunları kaydetti: "İl yönetimimiz, ödeme kabiliyeti yüksek olduğu için görevlendirilmemiştir. Temsilcisi olmanız gereken misyonun yeniden layık olduğu veçhile temsili için görevlendirilmiştir. İl olarak göreviniz, bu gibi sorunları halletmenizdir. Herhalde teşkilat başkan yardımcısı olarak tüzüğü değiştirdiniz de bize bildirmeyi unuttunuz. Konunun herhangi bir gazeteye servis edilmesi söz konusu bile değilken 'ilgisiz kişiler'den kimi kastettiğiniz hiç anlaşılmamıştır. Çünkü ilgili haciz tutanağı sizin dışınızda kimseye gönderilmemiş olup kendinizi ilgisiz kişi görüyorsanız, bizim söyleyecek bir şeyimiz olamaz."