Kazakistan'da Yamanlar rüzgârı esti

Özel Yamanlar Koleji öğrencileri, 51. Dünya Matematik Olimpiyatları'nda bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. 7-11 Temmuz 2010 arasında Kazakistan'ı

  Özel Yamanlar Koleji öğrencileri , 51 . Dünya Matematik Olimpiyatları ' nda bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı . 7-11 Temmuz 2010 arasında Kazakistan ' ın Astana şehrinde 96 ülkenin katılımıyla yapılan olimpiyatlarda , TÜBİTAK tarafından oluşturulan Türkiye Matematik Millî Takımı ' nda yer alan Yamanlar öğrencileri Hikmet Yıldız ikinci , Mehmet Sönmez ise üçüncü oldu .

Başarılı öğrenciler , " Tatilimizden , gecemizden , eğlencemizden fedakârlık yaptık . Öğretmenlerimizin verdiği çalışma programlarına uyarak madalyaya ulaştık . Seneye dünya birincisi olmak için çalışacağız . " dedi . Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap da , " Uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 368 madalyanın 151 ' ini alan okulumuz , bilim alanında Türkiye ' yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etmektedir . Öğrencilerimizin , önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Biyoloji ve Kimya olimpiyatlarında da yeni madalyalar kazandırmasını bekliyoruz . " şeklinde konuştu .