Hava sıcaklıkları 1- 3 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve Kastamonu çevrelerinde kısa s

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nden yapılan son değerlendirmelere göre Sinop , Samsun , Ordu , Giresun , Trabzon , Rize , Hopa ve Kastamonu çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek .

Hava sıcaklığı güney , iç ve batı kesimlerde 1- 3 derece artacak , iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere , ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek .

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı , Akdeniz ' in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek . Denizlerde ise fırtına beklenmiyor .

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere , ülkenin genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiğinden , sıcak havanın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi .

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara : Az bulutlu ve açık , zamanla parçalı , Trakya kesimi çok bulutlu geçecek .

Ege : Az bulutlu ve açık , zamanla bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu olacak .

Akdeniz : Az bulutlu ve açık geçecek .

İç Anadolu : Az bulutlu ve açık , zamanla bölgenin kuzeyi kesimleri parçalı bulutlu olacak . Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek .

Batı Karadeniz : Parçalı bulutlu , Sinop ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek . Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis bekleniyor .

Orta ve Doğu Karadeniz : Parçalı ve çok bulutlu , Samsun , Ordu , Giresun , Trabzon , Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek . Hava sıcaklıkları bölgenin iç kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek .

Doğu Anadolu : Az bulutlu ve açık , zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek . Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek .

Güneydoğu Anadolu : Az bulutlu ve açık geçecek . Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek .