Büyükşehir'in Tır Filosuna 10 Yeni Takviye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, transfer istasyonlarından Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'ne çöp taşıyan TIR filosunu güçlendiriyor

Büyükşehir'in Tır Filosuna 10 Yeni Takviye
  İzmir Büyükşehir Belediyesi , transfer istasyonlarından Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi ' ne çöp taşıyan TIR filosunu güçlendiriyor . Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı , Gümüldür ' de hizmete alınan çöp transfer istasyonunun ardından Urla , Türkeli , Kemalpaşa ve Selçuk ' ta yapılacak olan transfer istasyonlarının ihtiyacını karşılamak üzere , 5 yeni çekici ve 5 tane yarı romörk alıyor .
Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilçelerde düzensiz çöp depolama alanlarının kapatıldığına dikkat çeken Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri , " İlçelerdeki hizmet kalitesini arttırmak ve sağlıklı katı atık yönetimini oluşturmak amacıyla bir yandan yeni transfer istasyonları oluşturuyor , diğer yandan da Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ' na atık taşıyan TIR filomuzu güçlendiriyoruz " dediler .
Halen filolarında çekici ve yarı romörkten oluşan 31 adet çekici ile 33 adet yarı romörk bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir yetkilileri , " Katı atıkların depolama alanlarına hızlı ve ekonomik olarak taşınmasını sağlamak üzere 5 yeni çekici ile 5 tane yarı romörk daha alıyoruz . Çekiciler 480 beygir gücünde , romörkler ise net 55 metreküp hacimli ve 35 ton taşıma kapasiteli olacak . Bu yeni araçlarımızla hizmet kalitesini daha da yükseltecek ve daha sağlıklı koşullarda transfer yapacağız " diye konuştu .