Tarım Bakanı Eker: BDP, darbe anayasasından memnun değil mi öğrenmek istiyorum

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) referandumu boykot çağrısını Diyarbakır'da değerlendirdi. Eker, "Halkı boykota ç

  Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker , Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) referandumu boykot çağrısını Diyarbakır ' da değerlendirdi . Eker , " Halkı boykota çağıranlar yani BDP , darbe anayasasından memnun mu değil mi? Bu sorunun cevabı önemli . Bunu öğrenmek istiyorum . " dedi .

Açılışlarda bulunmak üzere Diyarbakır ' a gelen Bakan Eker , Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ' ı ziyaret etti . Burada açıklamalarda bulunan Bakan Eker , anayasa değişikliğinin Türkiye ' nin önünü açacağını söyledi . Gazetecilerin , BDP ' nin referandumu boykot ederek , halkın sandığa gitmesini engelleyeceği açıklamalarını sorması üzerine Bakan Eker , BDP ' nin ve diğer partilerin Meclis ' te oy kullanmadığı halde seçmenine farklı taleplerde bulunduğunu söyledi . Eker , Meclis ' te evet ya da hayır diyemeyenlerin referandumda hayır oyu çağrısında bulunduğunu kaydetti .

Öte yandan Diyarbakır ' da kırsal destekleme projeleri ve kooperatiflerin açılışını yapacaklarını anlatan Eker , bu projelerin 1 , 5 milyon tutarında olduğunu dile getirdi .