Sanal alemde tanışan engelliler Kayseri'de buluştu

Engellilerin 7 kişiyle başlattığı internet üzerindeki kampanyası, Türkiye'nin 20'ye yakın kentinden gelen 150 engellinin Kayseri'de buluşmasını sağlad

  Engellilerin 7 kişiyle başlattığı internet üzerindeki kampanyası , Türkiye ' nin 20 ' ye yakın kentinden gelen 150 engellinin Kayseri ' de buluşmasını sağladı . Kayseri ' nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Kadir Has Stadı ' nı da gezen engelliler , sanaldaki arkadaşlık ve dostluk ortamını yaptıkları etkinlikle daha da pekiştirmenin sevincini yaşadı .

Engelli Kadircan Gökalp , internet üzerinden tanıştığı engelli arkadaşlarıyla etkinlik yapmak için harekete geçti . 7 arkadaşıyla sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatan Gökalp , engellirin de yaşama hakkını olduğunu gösterircesine sanal alemde ne kadar engelli varsa bu kampanyaya dahil olması için çalıştı . Kampanya sonucunda 20 kentten 150 engelli Kayseri ' de buluştu .

Başta Ticaret Odası ve birçok kamu kurumun destek verdiği özürlüler için Kayseri turu hazırlandı . İlk önce Pastırmacılar Parkı ' nda kahvaltı yapan 150 engelli , ardından Kadir Has Stadı ' nı gezdi . Stadın ardından Erciyes Dağı ' nda eğlenen engelliler , birçok tarihi ve turistlik yerleri de gezdi . İnternet sayesinde edindikleri dostluğu Kayseri ' de buluşarak , gerçeğe yansıtan engelliler , lunaparkta da eğlencenin tadını çıkarttı .

Kampanyanın baş mimarı olan Kadircan Gökalp , internette 7 arkadaşıyla başlattıkları etkinliğin bu kadar çabuk sonuç vermesinden dolayı çok sevinçli olduklarını söyledi . Gökalp , birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle Kayseri turu gerçekleştirdiklerini belirterek , 20 ilden gelen diğer engelli dostlarına Kayseri ' yi tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti . Gökalp , " Bizim amacımız internet üzerinden sürdürdüğümüz bu dostluğun kalıcı olabilmesini sağlamaktı . Bu nedenle internette tanıştığım tüm engellileri Kayseri ' ye davet ettik . 20 ' ye yakın kentten 150 öğrenci Kayseri ' ye geldi . Onlara Kayseri ' nin yeni yapılan yatırımlarını gezdirdik . Kayseri ' ye hayran kaldılar . " diye konuştu . Hiçbir dernek ile alakalarının bulunmadığını belirten Gökalp , kendilerine destek veren tüm kurumlara teşekkür etti .