İngiltere, Afganistan'daki askerini F1 teknolojisi ile koruyacak

İngiltere, Afganistan'daki askerlerini F1 teknolojisiyle koruyacak. Projeye ilişkin Formula 1 yarışını teknoloji tedarikinde bulunan şirketlerle anlaş

  İngiltere , Afganistan ' daki askerlerini F1 teknolojisiyle koruyacak . Projeye ilişkin Formula 1 yarışını teknoloji tedarikinde bulunan şirketlerle anlaşma sağlandı .

İngiliz Savunma Bakanlığı , Formula 1 yarışında pilotların olası kazalardan korunmaları için uygulanan yüksek teknolojiyi Afganistan ' daki askerleri için de kullanılması amacıyla harekete geçti . Afganistan ' da her gün ölen İngiliz askerlerin sayısı yükselirken , hükümet üzerinde de baskılar yoğunlaşıyor . İngiliz hükümeti , Afganistan ' da askerlerini patlamalardan , mayın tuzaklarından korumak için yüksek teknoloji kullanımına gitmek istiyor .

İlk etapta F1 yarışlarına teknoloji tedarik eden İngiliz Cosworth şirketi ile yapılan anlaşma gereği , başta Afganistan olmak üzere İngiliz askerlerinin yurt dışında görev yaptığı yerlerde kullanılan askeri araçlara yüksek teknoloji entegre edilecek . Bu teknoloji sayesinde araçlar herhangi bir patlamada , patlamanın verdiği zararın ne boyutta olduğunu , operasyona devam edip edemeyeceğini araç içerisinden anlayabilecek . F1 teknolojisini kullanacak olan İngiltere ' nin hedefi kendi askerlerinin mayın patlaması sonucu ölmelerinin önüne geçmek . İngiltere , 2001 yılından bu yana Afganistan ' da 310 askerini kaybetti . Bunların çoğunluğu da mayın patlamaları sonucu öldü .

Konuyla ilgili konuşan Savunma Bakanlığı ' na bağlı düşünce kuruluşlarından Centre for Defence Enterprice üyelerinden Jim Pennycook , teknoloji sayesinde askeri araçlara uçaklara monte edilen ' kara kutu ' şeklinde bir cihazın entegre edileceğini ve bu kutunun araçla ilgili tüm bilgileri kayıt altına alacağını söyledi . Aracın mayın patlamasından etkilenmesi halinde bu kutu sayesinde aracın yoluna devam edip edemeyeceği konusunda da sürücü bilgilendirilecek . Trooper Ollie Parson adlı İngiliz asker ise , teknolojinin birçok şeyi seri hale getirerek zaman kaybını önleyeceğini söyledi .