2010 FIFA Dünya Kupası Finali bugün yapılıyor Kupa sahibini buluyor

2010 FIFA Dünya Kupası'nın final bugün gerçekleşiyor. İspanya ile Hollanda'nın karşılaşacağı 2010 FIFA Dünya Kupası Finali'ni tüm dünyadan yüz milyonlarca insan izleyecek ve 2010 FIFA Dünya Kupası Finali heyecanı Soccer City Stadı'nda yaşanacak.Bu heyecan Türkiye'de TRT 1'den canlı izlenebilecek.

2010 FIFA Dünya Kupası Finali bugün yapılıyor Kupa sahibini buluyor
  2010 FIFA Dü ; nya Kupası bu akşam TSİ 21 : 30 ' da Johannesburg ' daki oynanacak Hollanda-İspanya finaliyle sahibini bulacak .

HOLLANDA - İSPANYA / 21 : 30 ' DA CANLI

Dü ; nya Kupası ' nda hiç ; bir zaman zafer elde edemeyen İspanya ve Hollanda takımlarından biri bugü ; n ilk kez Dü ; nya Kupası ' nı kazanma şerefin erecek . Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda gerç ; ekleşecek tarihi bir finali dü ; nya genelinde yü ; z milyonlarca insan izleyecek .

Tü ; rkiye saati ile 21 : 30 ' da başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb ' in yö ; netecek ve Hollanda ile İspanya yü ; z milyonlar ö ; nü ; nde kozlarını paylaşacak .

1974 ve 1978 ' ten sonra ü ; ç ; ü ; ncü ; finaline ç ; ıkacak olan Hollanda , ilk kez Dü ; nya Kupası finali oynayacak olan son Avrupa şampiyonu İspanya ö ; nü ; nde avantajlı olarak gö ; rü ; nü ; yo . Maç ; ın galibi , bu kupayı kazanan sekizinci ü ; lke olarak futbol tarihine adını kazıyacak .

Finale gelirken oynadığı altı maç ; ı da kazanarak ç ; ok etkileyici bir performans sergileyen Hollanda , sü ; rpriz İsviç ; re yenilgisiyle başladığı turnuvada ü ; st ü ; ste beş galibiyet alarak finalist olan İspanya , karşısında daha gü ; ç ; lü ; olarak kabul ediliyor .

İspanya sadece yedi gol atıp iki gol yerken Hollanda 12 gol atıp kalesinde beş gol gö ; rdü ; . Finali kazanan , Avrupa kıtası dışında dü ; nya şampiyonluğuna ulaşan ilk Avrupalı unvanını da kazanacak .

Hollanda ' nın teknik direktö ; rü ; Bert van Marwijk , cezalı oldukarı iç ; in yarı finalde forma giymeyen sağ bek Gregory van der Wiel ve defansif orta saha Nigel de Jong ' u bü ; yü ; k ihtimalle yeniden ilk 11 ' e alacak .

Wesley Sneijder ve kaleci Maarten Stekelenburg ' un ufak sakatlıkları olduğunu sö ; yleyen oyun kurucusu a takımdaki yerlerini almalarına engel bir durumun olmadığını dile getirdi .

İspanya ' da teknik direktö ; r Vicente del Bosque ' nin hü ; cumda Fernando Torres ile mi başlayacağı yoksa Pedro ile mi devam edeceği merak konusu . Sağ ayağındaki sakatlığı geç ; mesine rağmen yarı finalde forma giymeyen Cesc Fabregas kadroda yer alacak .