Van'da hasat dönemi törenle başladı

Van'da hasat dönemi Van Ticaret Borsası Organize Tarım Bölgesi (VOTAŞ)'nde düzenlenen törenle başladı. Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Ö

Van'da hasat dönemi Van Ticaret Borsası Organize Tarım Bölgesi (VOTAŞ)'nde düzenlenen törenle başladı. Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe ve Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, yapılan hasat çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışanlardan bilgi aldı.

VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, BOTAŞ'ın öncülüğünde yapılan organize tarım çalışmasının son derece başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Gerçekleştirdikleri tarım çalışmasından elde ettikleri verimin Van ortalamasının 2 katı olduğunu vurgulayan Irak, "Bu da bizi son dere mutlu etmektedir. Tabi ki bu çalışmalarda BOTAŞ yönetimi ve çalışanların emekleri büyüktür. Biz bir yanda tarım alanında hasadımızı yaparken, diğer tarafta da işletme yatırımlarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Buğday taban fiyatlarının açıklandığını hatırlatan Özgökçe, buna göre makarnalık buğdayın ton fiyatının 575, düşük vasıflı makarnalık buğdayın 470, Anadolu beyaz sert buğdayın 550, Anadolu kırmızı sert buğdayın 550, beyaz yarı sert buğdayın 520, kırmızı yarı sert 520, yemlik buğdayın ise 440 TL olduğunu ifade etti.

Arpanın 415, çavdarın 415 ve asgari arpa ve çavdarın fiyatının ise 350 TL olarak belirlendiğini ifade eden Özgökçe, bu fiyatların haziran ayı birim fiyatları olduğunu ve her ay birim fiyatının 10 kuruş artacağını dile getirdi.

Özgökçe ayrıca çiftçilere kilogram başına da 50 kuruş destek prim verileceğini de söyledi.