Uçhisar'da Çevre Düzenleme Çalışması

Nevşehir'de Uçhisar Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Uçhisar'da Çevre Düzenleme Çalışması
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde, belediye 2010 yılı için planlanan çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Beldede yapılan çevre düzenleme çalışmaları ile beldenin görünümü daha güzel bir hale getirilecek. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaları peyzaj çalışmalarını da kapsıyor.
Çalışmalar çerçevesinbde, Ürgüp Yolu'nda kaldırımlar ve bordür taşları yenilendi. Yol üzerinde ışıklandırma çalışmaları da yapılacağı bildirildi. Çevre düzenlemeleri kapsamında eski Kuran Kursu binası da yıkıldı ve yerine içinde yeşil alan ve park alanı olan bir meydan oluşturulacak. Belde merkezinin tam ortasında bulunan ve yıllardır kötü bir görünüm sergileyen alan yapılan çalışmalarla artık modern şehircilik anlayışıyla yeniden düzenleniyor.
Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, "Uçhisar'ı her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Uçhisar'ın eskiye nazaran daha güzel ve daha modern bir belde haline getirmek bizim görevimiz. Çevre düzenine büyük önem veriyoruz. Modern şehircilik anlayışıyla başlattığımız çalışmalar devam edecek. Eski Kuran Kursu binasını yıktık ve ilk etapta bu alanı yeşil alan ve park alanı olarak değerlendireceğiz. Çarşı Merkezi için projelendirdiğimiz çalışmalarımız, gelecek aylarda daha kapsamlı olarak sürecek. Uçhisar'a yakışanı yapmaya çalışıyoruz" dedi.