Tarhan: Bazı Garabetleri İptal Etti Kayseri

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, 'Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliğindeki bazı garabetleri iptal etti' dedi.

  Yargıçlar ve Savcılar Birliği ( YARSAV ) Başkanı Emine Ülker Tarhan , ' Anayasa Mahkemesi , Anayasa değişikliğindeki bazı garabetleri iptal etti ' dedi .
YARSAV Başkanı Tarhan , Kayseri Kocasinan Belediyesi ' nde düzenlenen ' Küçük Millet Meclisi ' ne konuşmacı olarak katıldı .
Konuşmasında , YARSAV ' ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Tarhan , yaptıkları çalışmalardan kimi zaman bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu savundu . Tarhan , şöyle devam etti :
' Bizlerin , işimizin dışına çıkarak siyaset yaptığımızı ileri sürdüler . Hatta bizlere ' cüppeli siyasetçiler ' dediler . Cüppelerimizi çıkarıp siyasete atılmamızı önerdiler . Halbuki biz bu toplumun birer ferdiyiz ve toplumumuzun daha çok demokratikleşmesini , özgürleşmesini , hukukun ve adaletin üstün olmasını istiyorduk . Çalışmalarımıza engel olmak istediler , bazı olayları hukuktan ve kamu oyundan gizlemeye kalkıştılar . Denizi , feneriyle yutanlar için bile yayın yasağı getirdiler . '
Tarhan , Türkiye ' de Yargıtay ' daki bir hakimin yıllık okuması gereken dosya sayısının 3 bin 500 civarında olduğunu vurgulayarak , ' Birçok konuda örnek aldığımız Avrupa ' nın bir ülkesindeki hakim , önüne konulan 95 ' inci dosyayı , ailesine zaman ayıramadığı ve ailesindeki sorumluluklarını yerine getiremediği gerekçesiyle reddediyor ve bakmıyor . Biz bunları söyleyince , siyaset yapmakla suçlanıyoruz ' diye konuştu .
Anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Tarhan , değişiklik paketinde , Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üye sayısının 22 ' ye çıkarıldığını ve bu üyelerin 10 ' unu Adalet Bakanı ' nın atadığını belirterek , şunları kaydetti :
' Kurulda Adalet Bakanı ' nın atadığı 10 üye , Adalet Bakanı ve Müsteşarı yer alıyor . Ayrıca çeşitli şekillerde atanmış ya da seçilmiş 10 üye daha var . Bakanın atadığı üyelerin , bakanın görüşü dışına çıkmaları mümkün mü? Ya da bu Kurul ' un aldığı karar , hak ve hukuka ne kadar uygun olur? Anayasa Mahkemesi , değişiklik paketindeki bu ve benzer bazı maddeleri iptal etti . Anayasa Mahkemesi , Anayasa değişikliğindeki bazı garabetleri iptal etti . '
10 . 07 . 2010 17 : 57 : 10