Kastamonulu öğrenciler Gönül Köprüsü'yle Uşak'a geldi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle yürütülün "Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde Kastamonu'dan Uşak'a gelen öğrenci ve öğretmenler, Öğre

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle yürütülün "Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde Kastamonu'dan Uşak'a gelen öğrenci ve öğretmenler, Öğretmenler Yardımlaşma Derneği (ÖYDER)'nin programıda stres attı. Huzur Park'ta Uşaklı sanatçıların da bulunduğu programa ÖYDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Buğdaylıgil, Milli Eğitim il ve ilçe şube Müdürleri, daire müdürleri, okul yönetici ve öğretmenleriyle eğitim gönüllüleri katıldı.

ÖYDER Başkanı Buğdaylıgil, "Kastamonulu öğrencilerimi ve değerli meslektaşlarımıza, bu projede misafirlerle ortak program yapma olanağı sağlayan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, projeyi koordine eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Şahin'e ve diğer katılımcılara teşekkür ederim." dedi. Projeyle iki il arasında tanışma ve kaynaşma ortamı sağlandığını belirten Buğdaylıgil, "Misafirlerimiz, Uşak'ın geleneklerini yakından görme, tarihî yerleri inceleme imkânları buldu. İlimiz öğretmen ve öğrencileri de yakın bir tarihte Kastamonu'ya iade-i ziyaret yapacak." şeklinde konuştu. Kastamonu Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır ise, "ÖYDER'in organizasyonuna teşekkür ederim. Kastamonu'da da sizleri ağırlamaktan onur duyacağız." dedi.

Öte yandan program çerçevesinde, Uşak Valisi Özdemir Çakacak da makamında ziyaret edildi. Kastamonu'nun devletin kuruluşunda önemli bir konuma sahip iller arasında yer aldığını ifade eden Vali Çakacak, "Uşak da aynı Kastamonu gibi cumhuriyetimizin kuruluşuna tanıklık eden önemli iller arasındadır. Gönül Köprüsü, son yıllardaki en önemli sosyal projedir. Onbinlerce öğrencimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye taşınıyor ve yeni arkadaşlıklar, dostluklar kuruyor. En önemli özelliklerinden biri de hiç köyünden, kasabasından, şehrinden çıkmamış çocuklarımızın, ülkemizin diğer illerini görme fırsatı bulmasıdır." diye konuştu. Ziyaretin sonunda Çakacak, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.