Gümüş Koleji öğrencilerinin tamamı SBS'de barajı geçmeyi başardı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Gümüş İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin tamamı Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda bara

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Gümüş İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin tamamı Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda barajı geçmeyi başardı.

Sınav sonuçlarıyla ilgili basın açıklaması yapan Okul Müdürü Yakup Mertoğlu, birçok alanda başarılı olan okulun SBS'deki dereceleriyle öne çıktığını söyledi.

Bu senede açıklanan sonuçlara göre, orta öğretime geçişte tercih yapma hakkı kazanma bakımından öğrencilerinin yüzde 100 başarı elde ettiğini vurgulayan Mertoğlu, "Bu sene 57 öğrenci mezun ettik. 57 öğrencimizin okul yerleştirme ortalaması 411 puan olarak gerçekleşti. Bu puan ortalamasıyla da zannediyorum Hatay'da ilk sıralarda yer alacağız. Fakat bireysel başarılarda durumumuz çok daha sevindirici durumda. Öğrencimiz Nadide Paşalı 6, 7 ve 8. sınıfların ortalamasına göre Hatay birincisi Türkiye 78.si olmuştur. Yine bu sene yapılan 8. Sınıf SBS'de öğrencimiz Burak Bozdoğan da 100 sorunun tamamını doğru yaparak 500 tam puan almayı başardı. Bu sonuçlara göre 15 öğrencimizin fen liselerini kazanmalarını bekliyoruz." diye konuştu.