Erdoğan, muhalefet turuna başlıyor randevu listesinde MHP ve BDP yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere parti liderlerine bir mektup yazarak artan terör olaylarını konuşmak için randevu talebinde bulundu. Anc...



Başbakan Tayyip Erdoğan, başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere parti liderlerine bir mektup yazarak artan terör olaylarını konuşmak için randevu talebinde bulundu. Ancak MHP ve BDP'ye davet mektubu gönderilmedi. Davete ilişkin açıklamayı yapan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Sayın Başbakan, terörden nemalandıklarını düşündüğü siyasî partilere bu kapsamda gitmeyecektir." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, artan terör olaylarını muhalefet liderleriyle görüşmek için düğmeye bastı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedi. MHP ve BDP'yi liste dışı tutan Başbakan, grubu bulunan partileri Meclis'te, diğerlerini de genel merkezlerinde ziyaret edecek. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, görüşmelerin 14-15 Temmuz'da öngörüldüğünü belirterek, "Sayın Başbakan, terörden nemalandıklarını düşündüğü partilere bu kapsamda gitmeyecektir." dedi.
AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artan terör olayları üzerine muhalefet liderleriyle yapacağı görüşmeler için düğmeye bastı. MHP lideri Devlet Bahçeli ilk başta Erdoğan'la kesin olarak görüşmeyeceğini belirtmiş, ardından 16 şart koşmuştu. BDP ise artan saldırıları 'demokratik açılıma' bağlamıştı. Başbakan da davetleri bu doğrultuda hazırladı. Erdoğan, MHP ve BDP dışında bütün partileri ziyaret etme kararı aldı. Davet, dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kararlaştırıldı. MYK sonrası açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Anamuhalefet lideri başta olmak üzere diğer bazı partilerin liderlerine randevu talebi yazılmıştır." dedi. Tarih olarak 14-15 Temmuz'un öngörüldüğünü belirten Çelik, şöyle devam etti: "Diğer liderlerin de programlarının uygun olması halinde bu görüşmeler bu tarihlerde gerçekleşebilecektir. Ama önceden tavrını belirleyen ve kapıları kesinlikle kapatan, belki de nezakete sığmayacak şekilde bazı şartlar ileri sürerek ancak görüşülebileceğini ifade eden siyasi partilerin olduğunu biliyorsunuz. Sayın Başbakanımız bu partilere ziyarette bulunmayacaktır. Gelen cevaplara göre de Sayın Başbakanı'mız TBMM'de ve TBMM'de grubu bulunmayan siyasi partileri de kendi genel merkezlerinde ziyaret edebilecektir."
Erdoğan'ın mektubunda ziyaretin konusu ve randevu tarihinin yazıldığını kaydeden Çelik, MHP ve BDP'ye mektup gönderilip gönderilmediğinin sorulması üzerine, "Sayın Başbakan terörden nemalandıklarını düşündüğü siyasi partilere bu kapsamda gitmeyecektir." dedi. Çelik, "Geriye sadece CHP kalıyor." denmesi üzerine ise, "Parlamento içi muhalefet olarak evet." karşılığını verdi. Çelik, bir soru üzerine Erdoğan'ın mektubu "Başbakan" sıfatı ile yazdığını, liderlere ya ulaştığını ya da pazartesi günü ulaşacağını aktardı.
REFERANDUM İÇİN AĞUSTOSTA MEYDANA İNECEK
Hüseyin Çelik, basın toplantısında 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunu değerlendirirken, "Bu mesele sadece AK Parti'nin değildir. Sadece AK Parti'ye oy verenleri bağlamıyor. 73 milyon insanla ilgili meseledir." diyerek CHP, MHP, BDP ve diğer siyasi partileri destekleyen vatandaşlardan da 'evet' oyu istedi. Çelik'in aktardığı bilgiye göre Erdoğan, 5 Ağustos'tan itibaren 'resmen' paketi vatandaşlara anlatmak için meydanlara inecek. Erdoğan'ın il gezileri bu tarihte başlayacak. Ayrıca 18 Temmuz'da Dolmabahçe ofiste kadınlarla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile reform paketini görüşmek üzere bir araya gelecek.

Zaman