Elektrik kesintilerine bakanlık el attı

Mardin'de sık sık yaşanan elektrik kesintileri üzerine sorunun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız devreye girdi. Bakan Yıldız i

Mardin'de sık sık yaşanan elektrik kesintileri üzerine sorunun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız devreye girdi. Bakan Yıldız ile görüşen AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel sorunların giderilmesi konusunda girişimlerde bulundu.

Mardin'de son zamanlarda yaşanan ve çiftçileri olumsuz etkileyen elektrik arızaları hakkında kendisine iletilen şikayetleri Devlet Bakan Taner Bakan Yıldız'a ilettiğini belirten AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, yaklaşık bir ay önce TEİAŞ hatlarında yapılan düzenleme ile Mardin Merkez ve Kırsalı, Yeşilli, Ömerli, Savur ve Kırsalları ile Organize Sanayi Bölgesi Kızıltepe 2 Trafo Merkezi'nden gelen 154 KV'lik hatta bağlandığını söyledi. Bu işlem sonrasında özellikle sulama sezonunun başladığı son bir haftada çok ciddi elektrik arızaları meydana gelmeye başlandığını ifade eden Yüksel, "Konuyla ilgili TEİAŞ Genel Müdürlüğü ile görüşme yapıldı. Söz konusu uygulamanın eski haline getirilmesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik hattını halen Çimento Fabrikasını besleyen hatta ilave edilmesini istedik." dedi.