Bitlis, SBS birincisi ile Türkiye birincisi oldu

Özel Reşat Kazancı İlköğretim Okulu Öğrencisi Hakan Emir Çam, Bitlis'te bir ilki gerçekleştirdi. Çam, geçtiğimiz gün açıklanan 8. Sınıflar Seviye Sevi

Özel Reşat Kazancı İlköğretim Okulu Öğrencisi Hakan Emir Çam, Bitlis'te bir ilki gerçekleştirdi. Çam, geçtiğimiz gün açıklanan 8. Sınıflar Seviye Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda Türkiye birinci oldu.

Eğitim sıralamasında bugüne kadar hep geride kalan Bitlis, Çam sayesinde ilk kez ön sıraya yerleşti.

Özel Reşat Kazancı İlköğretim Okulu öğrencisi Hakan Emir Çam, başarısını okulda öğretmenler ile ailesine borçlu olduğunu söyledi. Düzenli çalıştığını ve amacına ulaştığını belirten Çam, sınav maratonu boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Her yıl başarıları ile kendinden söz ettiren Özel Reşat Kazancı İlköğretim Okulu, bu yıl da kişisel ve kitlesel başarıda büyük başarı elde etti. Okulun diğer öğrencilerinden Şeyda Nazlı Bakır, 486,519 yerleştirme puanıyla Bitlis biricisi, Doğuhan Çelik 483,242 puanla Bitlis üçüncüsü, Veysel Elitaş, 475,928 Bitlis yedincisi oldu. Özel Reşat Kazancı İlköğretim Okulu ayrıca SBS'de 418,163 puan ortalamasıyla Bitlis'in en başarılı okulu oldu.

Özel Reşat Kazancı İlköğretim okulu Müdürü Mesut Kartal, başarının kendileri için tesadüf olmadığını dile getirdi. Kartal, yıl içerisindeki sistemli çalışmalarının, öğretmen ve velilerin destekleri bu sonuca ulaştıklarını söyledi. Kartal, "Bundan sonra da bu başarılarımızın üzerine yenilerini ekleyeceğiz. Bitlisimizin eğitimde hakettiği noktaya ulaşmasına katkıda bulunacağız. Bu başarıdan dolayı başta öğrencilerimizi tebrik ediyorum, diğer yandan bu başarıda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum." diye konuştu.