Yüreğir Belediyesi işçileri maaşlarına yüzde 22 zam aldı

Yüreğir Belediyesi'nde çalışan Hizmet İş Sendikası'na bağlı 490 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye göre işçilerin ilk yıl üc

  Yüreğir Belediyesi ' nde çalışan Hizmet İş Sendikası ' na bağlı 490 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı .

Sözleşmeye göre işçilerin ilk yıl ücret zammı ortalama yüzde 22 olurken ikinci yıl ise gerçekleşen enflasyon oranına göre belirlenecek . Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan , sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediğini söyledi . Yüreğir ' in şartları göz önüne alındığında çalışanlar için çok iyi bir sözleşme olduğunu , memurların yıllık zam oranının yüzde 5 olduğunu belirten Başkan Çelikcan , " Biz çalışanlarımıza memurlara verilen zammın 4 katını verdik . İmkanlarımız iyi olsa daha fazlasını da verirdik . Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık . İşçilerimizden de çalışmalarında özverili bir şekilde davranmalarını bekliyorum . Sözleşmemiz herkese hayırlı uğurlu olsun . " dedi .

Hizmet İş Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel , sözleşme süresince her iki tarafın da iyi niyetli olarak hareket ettiğini belirterek " Biz en iyisini almaya çalıştık , işverende en iyisini vermeye çalıştı . İyi niyetli davranışlarından dolayı Belediye Başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum . " şeklinde konuştu .

Yapılan sözleşmenin işçiler adına güzel bir sözleşme olduğunu belirten Yücel , " Bazı sosyal yardımların da ilave edilerek uygulamaya konulmasıyla işçilerimizin yevmiyesi 57 TL oldu . Yapılan sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum . " dedi .