Trafiğin önemini kitaplarıyla anlatıyor

Trafik Polisi Fevzi Ülker (51), kendi imkanlarıyla piyasaya çıkardığı kitaplarla, insanlara trafiğin önemini anlatmaya çalışıyor.

'Babacığım' adlı i

  Trafik Polisi Fevzi Ülker ( 51 ) , kendi imkanlarıyla piyasaya çıkardığı kitaplarla , insanlara trafiğin önemini anlatmaya çalışıyor .

' Babacığım ' adlı ilk kitabını 2007 yılında piyasaya süren Trabzon Sürmene Çamburnu Bölge Trafik Denetleme Şubesi ' nde görevli polis memuru Fevzi Ülker , ' Bilge Amca ' adlı ikinci kitabını da piyasaya sürdü .

İçeriği skeç , şiir ve piyesten oluşan kitaplarla insanları eğitmeyi amaçladığını söyleyen Ülker , insanların trafikte umursamaz davranmalarının kendisini çok üzdüğünü belirtti . Trafik kurallarına uymamanın , kişinin ahlakıyla ilgili olduğuna inanan Ülker , insanların trafik kurallarına duyarlı olması için bu şekilde bir yönteme başvurduğunu ifade etti . İlk kitabında bulunan piyes ve skeçlerin Sürmene ve Arsin ilçelerinde sahnelendiğini belirten Ülker , oyunlarda oynayan öğrencilere 100 kitap hediye ettiğini söyledi .

Kitaplarındaki şiir ve müzikleri besteleyerek CD yapmayı amaçladığını belirten Ülker , emek harcamasının nedenini ise insanlara trafiği daha iyi anlatabilmek ve onları bu konuda daha duyarlı hale getirebilmek şeklinde özetledi . Trafiğin hafife alınmayacak derecede önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Ülker , insanların dikkatini bu yöne çekmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi . Fevzi Ülker , kitabın çıkmasında kendisine destek olan Of Kaymakamı Tuncay Sonel ' e de teşekkür etti .