Polis Akademisi 65. Mezuniyet Töreni

Polis Akademisi'nin 65

  Polis Akademisi ' nin 65 . , Güvenlik Bilimleri Fakültesi ' nin 9 . dönem mezunları , törenle diplomalarını aldı . Törene katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay , " Biz hükümet ve bakanlık olarak insan odaklı çalışıyoruz " dedi .
Gölbaşı Polis Akademisi ' nde düzenlenen mezuniyet törenine TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil , İçişleri Bakanı Beşir Atalay , Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler , Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile mezun olan komiser yardımcılarının aileleri katıldı . Törende konuşan İçişleri Bakanı Atalay , Polis Akademisi ' nde bin 617 öğrencinin eğitim gördüğünü , 312 ' sinin mezun olduğunu belirterek , " Bu öğrencilerimiz komiser yardımcısı olarak göreve başlıyor . Polis Teşkilatımız bu gençlerle önemli bir güç
kazanacak . Polis Akademisi ' nin uluslararası bir boyutu var . Mezun olanların 46 ' sı yabancı uyruklu . Kendi ülkelerine gittiklerinde emniyet teşkilatında ciddi üst düzey görev alıyorlar " dedi .
Polisin görevinin halkın canı ve malını güvence altına almak olduğunu ifade eden Atalay , polisin görevini en iyi yapması için çaba harcadıklarını belirtti . Yapılan kamuoyu araştırmalarında vatandaşların polisten memnun hale geldiğinin ortaya çıktığını ifade eden Atalay , " Vatandaşın en çok memnun olduğu alan asayiş alanıdır . Polis ile vatandaş arasındaki güven bizim için önemlidir . Biz hükümet ve bakanlık olarak insan odaklı çalışıyoruz . Polis Akademisi ' nde bizim ana vurgumuz insan hakları , insan ve
hukuktur " diye konuştu .
Vatandaşlardan en çok karakollarla ilgili şikayet aldıklarını belirten Atalay , " Vatandaşlar karakollara gittiklerinde güler yüz bekliyorlar . Bu ihmal edilen bir konuydu . 40 bin polisi eğittik . Vatandaş geldiğinde nasıl davranılacağı eğitimin konusu oldu . Merkezlerde işkence , korku asla olmayacak . Türkiye ' de işkence ve kötü muamele yok . Bu konu ile ilgili şikayetler , son yıllarda açılmış dava da yok . Polis eğitiminin iki temeli var ; birincisi insan , ikincisi de hukuktur " şeklinde konuştu .
Yapılan törenin ardından dereceye giren komiser yardımcıları , diplomalarını İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Nevzat Pakdil ' in elinden aldı . Yemin töreninin ardından polis köpekleri gösteri yaptı .
( DK-CC-Y )