Pamukoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na, 'seni Kuzey Irak kamplarına sızdırayım' teklifi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, geçen hafta 9 askerin şehit olduğu Gediktepe'ye gitmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal K

  Hak ve Eşitlik Partisi ( HEPAR ) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu , geçen hafta 9 askerin şehit olduğu Gediktepe ' ye gitmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nu sert bir üslupla eleştirdi . Pamukoğlu , " Biri ' ben de Gediktepe ' ye gideceğim , ayakta duracağım ' diyor . Çok böyle meraklıysan dağlara mağlara , ' ben de yürek var ' diyorsan onun kolayı var . Bir timin içerisinde seni Kuzey Irak kamplarına gece sızdırırım . Timin içerisinde sen de gidersen o zaman senin hakkında bir karar veririz . " dedi . Pamukoğlu , Kılıçdaroğlu ' ndan bu operasyona katılmadan önce yanına çamaşır almasını da tavsiye etti .

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu , Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ' nde düzenlediği basın toplantısında , Türkiye ' de halkın genelde ekmek ve huzur sorunu olduğunu belirtti .

Terörün uzun yıllar bitirilememesinin sebebinin siyasi irade , yeterli istihbarat yapısı ve dağdaki eşkıyaya denk örgütsel yapının olmamasına bağlayan Pamukoğlu , " Bu ülkede kuyunun derinliğinden gelmiyor . İpler kısa ipler . Diplomasi ayağı kötü , strateji ayağı , taktik , teknik ayağı kötü . Bu kadar kötüden nasıl bir iyi çıkartacaksınız? " diye konuştu .

Pamukoğlu , iktidar olduklarında Hükümet , İçişleri Bakanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliği ile kuracakları 20 bin kişilik özel eğitimli birlik sayesinde 360 günde terörü bitireceklerini iddia etti .

Devleti idare edenler ve idare etmeye talip olan partilerle bu işin üstesinden gelinebileceği kanaatinde olmadığını anlatan Pamukoğlu , iktidar ve muhalefeti cırcır böceğine benzetti . Pamukoğlu , şöyle devam etti : " Cırcır böcekleri biliyorsunuz yazın çıkar ve konuşur . Biri burada konuşur öbürü ona cevap verir geceleri . Bunlar dört mevsim cırcır böceği . Bir gün birisi bir şey söylüyor iki saat sonra öbürü cevap veriyor . Cırcır böceği politikacıları bunlar . 40 yıllık kaniler . Onlar konuşuyor , biz de konuyoruz karar halk verecek . Sonuçlar ne mi olacak ; onun bedeli de yine o karar veren tarafından ödenecek . "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ' un geçtiğimiz haftalarda 9 askerin şehit olduğu Gediktepe ' ye yaptığı ziyaret sonrası yapılan ' çömelme ' tartışmalarına da değinen Pamukoğlu , " Bir de Gediktepe meselesi var . ' Çömeldin-çömelmedin ' gibi şeyler . Askerlikte çömelmek diye bir şey yoktur . Çömelme defi hacet için yapılır . Askerlikte çökmek vardır . Bunu acemi erler bile bilir ' çök-kalk ' diye . Bak bunu bile beceremiyorlar . " şeklinde konuştu .

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ' nun bu yöndeki açıklamalarını da hatırlatan Pamukoğlu , Kılıçdaroğlu ' nu sert bir uslup kullanarak eleştirdi .

Pamukoğlu , " Tutturdu biri ' ben de Gediktepe ' ye gideceğim ' Bakın işi ne hale getirdiler . Orada 9 çocuk şehit olmuş . Orada zaten çömelme , çökme akıl almaz bir şey . Gafilce , gafletçe bir şey . Biri ' bende gideceğim , ayakta duracağım ' diyor . Onun kolayı var , askerlerin olduğu tepeye gitmeyeceksin . Hakkâri ' de Gediktepe binlerce görkemli ve ünlü tepenin yanında onuncu sırada bir yerdir . Hakkâri ' nin herhangi bir tepesine , asker vesaire olmayan , seni oraya indireyim orada yap gösteriyi . ' Oraya ben de gireceğim ' diyeni timin içerisine koyarım . Kuzey Irak kamplarına gece sızdırırım . Timin içerisinde sen de gidersen . O zaman senin hakkında bir karar veririz , ' bu işlere ne kadar yüreğin var ' diyor . " şeklinde konuştu .