Naomi Campbell İfade İçin Mahkemeye Çağrıldı Lahey

Hollanda'nın Lahey kentinde Sierra Leone için kurulan özel mahkeme, insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen eski Liberya Devlet Başkanı Charles Taylor'ın davasında ifade vermek üzere ünlü manken Naiomi Campbell'ı 29 Temmuzda Lahey'e davet etti.

  Hollanda ' nın Lahey kentinde Sierra Leone için kurulan özel mahkeme , insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen eski Liberya Devlet Başkanı Charles Taylor ' ın davasında ifade vermek üzere ünlü manken Naiomi Campbell ' ı 29 Temmuzda Lahey ' e davet etti .
Ünlü manken duruşmaya katılmazsa 7 yıla kadar hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya kalacak .
Lahey mahkemesi , Taylor ' ı , 1997 ' de Güney Afrika Cumhuriyeti ' nde Nelson Mandela tarafından düzenlenen bir akşam yemeğinden sonra ünlü mankenin odasına ' irice bir elmas ' göndermekle suçlamıştı . Taylor ise iddiaların ' tamamen saçma ' olduğunu söylemişti .
Mandela ' nın düzenlediği yemekte Mia Farrow ve Quincy Jones gibi ünlü isimlerin de bulunduğu , Campbell ' ın hediye edilen elmastan Farrow ' a söz ettiği belirtilmişti .
Charles Taylor , komşu ülke Sierra Leone ' deki Birleşik Devrimci Cephesi ( RUF ) isyancılarını , pırlanta karşılığında silah ve mühimmat temin ederek el altından yönetmekle suçlanıyor .
01 . 07 . 2010 20 : 21 : 01