"Meslek lisesi mezunları daha çok çalışarak istedikleri bölüme girme fırsatı yakaladı"

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan, YÖK'ün yaptığı düzenleme ile birlikte meslek liselilerinin önündeki engel ve haksızlığın ortay

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Şahan, YÖK'ün yaptığı düzenleme ile birlikte meslek liselilerinin önündeki engel ve haksızlığın ortaya çıkmasından dolay memnun olduklarını dile getirdi. Şahan, "Meslek lisesi mezunları daha çok çalışarak istedikleri bölüme girme fırsatı yakaladı." dedi.

Dernek Başkanı Ali Şahan, "Kuruluşumuzdan bu yana, ulaşmayı başardığımız mezun ve mensubumuzun sayısında önemli artış yaşanmıştır. Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin makul seviyeye çekilmesiyle birlikte, meslek liselerine ve İmam Hatip Liselerine de teveccüh artmıştır. Endüstri Meslek Lisesi, Yapı Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret, Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarına gayret düşmektedir. Daha fazla çalışarak istediği alanda yüksek öğrenim görme imkanını kazanmışlardır. Nispeten adil bir yarışma hakkının sağlanması son derece sevindiricidir. Bu vesileyle, liyakati ve yarışmayı teşvik eden düzenlemeleri sebebiyle, YÖK Genel Kuruluna teşekkürü borç biliyoruz." diye konuştu.

Meslek liselerine Eylül 2009 kayıt döneminde büyük bir teveccüh yaşandığını aktaran Şahan, Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesinin ikili öğretime geçmek zorunda kaldığını anımsattı. Şahan, "Bu yıl da daha fazla teveccüh olacağını, meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin nicelik ve niteliğinde artış yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Ali Şahan, Milli Eğitim Bakanlığınca, gerekli düzenlemeler yapılarak, bütün liselerdeki gençlerin ihtiyaç duydukları dini bilgileri okulda öğrenebilme imkanı sağlanmasını istedi. Bu okullarda Kuran-ı Kerim, Fıkıh, Akaid ve Tefsir gibi alanlarda temel dini bilgiler, seçmeli ders olarak, müfredata dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Derneğin piknik programı ise 4 Temmuz 2010 Pazar günü Saat 10'da Kayseri Fuar Alanı'ndaki mesire alanında yapılacağı duyuruldu.