Kuşadası'nda Kabotaj Bayramı Etkinlikleri

Kabotaj Bayramı ve Denizcilik Haftası, Kuşadası'nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

  Kabotaj Bayramı dolayısıyla dün başlayan etkinlikler kapsamında Kuşadası ' nda çeşitli yarışmalar ve etkinlikler yapıldı . Kuşadası Kaymakamlığı , Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından Güvercinada bağlantı yolunda ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliklere Kaymakamı Mustafa Esen , Belediye Başkanı M . Esat Altungün , Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer , Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak ' ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli
topluğu katıldı . Yarışmada dereceye giren sporcu ve öğrencilere ödüllerini vermeden önce devlet-vatandaş işbirliği kapsamında arsa bağışlayan , Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi yaptıran ve okula eğitim malzemesi alan Mücella-Zeki Emgin , Adviye-Ertuğrul Acun aileleri ile Kadir Özkara ' ya Kaymakam Esen tarafından plaket verildi .
Etkinlikler kapsamında yüzme , denizden tabak çıkarma , sandal ve yağlı direğin ucundan bayrak alma , 9 . 9 beygir motor gücünde tekne yarışması , kürekle sandal yarışması ve optimist yelkenli yarışmaları yapıldı . Yarışmalarda dereceye girenlere organizasyon komitesi tarafından çeşitli ödüller ve madalya verildi . Etkinliklerin ardından Güvercinada ' da davetliler onuruna kokteyl verildi .