Kosgeb'in Yeni Destekleri Açıklanıyor

KOSGEB'in kuruluş kanununda yapılan düzenlemeler sonrası yeni destek modelleri Manisa'da düzenlenecek törende kamuoyuna açıklanacak.

Kosgeb'in Yeni Destekleri Açıklanıyor
Kuruluşunun 20. Yılında yeni yüzü ile hizmet verecek olan KOSGEB'in yenilenen destek programlarının detaylarının anlatılacağı tören 5 Temmuz Pazartesi günü Anemon Otel'de gerçekleşecek. Türkiye'deki tüm KOBİ'lerin merakla beklediği bu törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan katılacaklar. 15 Haziran 2010 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Modelleri Yönetmeliği ile işletme sahipleri için birçok yeni destek modeli oluşturuldu. Ayrıca destek sistemi, yeni yönetmelik ile esnek bir yapıya dönüştürülerek işletme sahiplerine, KOSGEB İcra Komitesi onayı ile yürürlüğe girecek olan günün koşullarına göre geri ödemeli ve ödemesiz destekler sunma olanağına sahip olundu.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon içerisinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında 'Girişimcilik Protokolü' imza töreni de yapılacak. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, oda üyelerinin yeni destek programlarını merakla beklediğini belirterek, "KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzle yaptığımız organizasyon ile KOSGEB desteklerinin detayları kamuoyu ile paylaşılacak. Akıllarda kalan sorular pazartesi günü yapılacak toplantıda cevaplanacak. Yeni düzenlemenin işletme sahiplerimize de büyük bir destek sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, KOSGEB ile Girişimcilik protokolüne de imza atacağız. Bu bilgilerin en yetkili ağızlardan edinilmesi için herkesi bu programımıza davet ediyoruz, üyelerimizin toplantıya katılmak için odamızın www.mtso.org adresli web sitesinden teyit vermeleri yeterli" diye konuştu.
KOSGEB Manisa İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Recep Özçevik, " 20.yılımızda köklü değişikliklere imza atıldı, çerçeve mevzuatı belirleyen bu yeni Yönetmelik son derece katılımcı bir anlayışla ve sürecin her aşamasında işletmelerimizin ve meslek örgütlerinin görüşleri, ihtiyaçları, talepleri ve beklentilerini göz önünde bulundurularak hazırlandı. Ticaret ve Sanayi Odamız ile ortak organizasyon içerisinde hazırladığımız bu etkinliğin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacağı inancı içerisindeyiz."dedi.