Kars Kent Konseyı Yenıden Yapılandırılacak

Kars Kent Konseyi yeniden yapılandırılıyor

Kars Kent Konseyı Yenıden Yapılandırılacak
  Kars Kent Konseyi yeniden yapılandırılıyor . Kars Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi kanunlarda yapılan değişiklik ve yönetmeliklerde belirtilen usullere göre yeniden şekillendiriliyor .
Belediye Başkanı nevzat Bozkuş , Kent Konseyi ' nin daha aktif hale getirilmesi için bir takım yen , ilikler yaptılarını söyledi . Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş , " Kent konseylerinin , kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi , kentin hak ve hukukunun korunması , sürdürülebilir kalkınma , çevreye duyarlılık , sosyal yardımlaşma ve dayanışma , saydamlık , hesap sorma ve hesap verme , katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye yardımcı olmak üzere ilk defa 2005 yılında mevzuata girdi " dedi
Başkan Bozkuş , " Ken Konseyleri ' nin 5393 Sayılı Belediye Kanunu ' nun 76 . maddesiyle yasal olarak işlerlik kazandı . 08 . 10 . 2006 tarih ve 26313 sayı ile 06 . 06 . 2009 tarih ve 27250 sayılı yönetmeliklere , Kars Belediye Meclisi ' nin 03 . 05 . 2010 tarih 56 sayılı meclis kararına dayanır . Kars Kent Konseyi Merkezi Yönetimi , Yerel Yönetimi , Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının ve Sivil Toplumu ortaklık anlayışıyle buluşmak üzere 8 . maddede belirtilen üyelerden oluşur " diye konuştu .
Belediye kanunun ilgili maddesinde Kent konseylerinin tamamen sivil bir oluşuma dönüştürüldüğünü ifade eden Bozkuş , Belediyelerin kent konseylerinin sadece kuruluş aşamalarında organize görevi gördüğünü , kuruluştan sonra ise tamamen bağımsız olarak çalıştığını kaydetti .
Daha önce oluşturulan Kars Kent Konseyi ' nin yapılan kanuni değişiklikle yeniden yapılanma gereği hasıl olduğunu belirten Başkan Bozkuş ; " Daha önceki oluşumun ardından yönetmelik değişikliği ile bölge milletvekilleri , belediye ve il genel meclis üyeleri kent konseyi üyeliğinden çıkarılmışlardır . Yönetmelik değişikliğine bağlı olarak Kars Kent Konseyi ' ni yeniden oluşturma çalışmaları yönetmeliğin 8 . Maddesi baz alınarak , belediyemizce başlatılmış olup , ilk planda Kars Kent Konseyi Genel Kurulu ' nu oluşturacak temsilciler için , bu temsilcilerin alınacağı kurum ve kuruluşlarının tespiti çalışmalarına başlanmıştır . Bu bağlamda , Kars Kent Konseyi kuruluş çalışmaları bir takvim çerçevesinde devam etmekte olup , hazırlık çalışmalarının tamamlanmasını müteakip konseyin ilerki tarihlerde ilk toplantısını yapmak üzere toplanacak " diye konuştu .
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş , Kent Konseyi ' nin yeniden yapılandırılmasından sonra daha aktif ve hızlı hizmet anlayışının getirileceğini de vurguladı .
Kars Kent Konseyi ' nde Kars Valisi veya temsilcisi , Belediye Başkanı veya temsilcisi , Valiliğin belirleyeceği 10 kişilik kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri , mahalle muhtarları , siyasi parti temsilcileri , Kafkas Üniversitesi ' nden 2 temsilci , kamu kurum ve kuruluşları niteliğindeki meslek kuruluşları sendikaların , noterlerin , baroların , ilgili dernek ve vakıfların temsilcileri ile Kent Konseyince kurulan meclis çalışma gruplarının BİMER temsilcileri yer alarak görev yapacak .