Çorum Smmmo'dan 'Güncel Ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları' Konulu Eğitim Semineri

Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Çorum Belediyesi tarafından "Güncel ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda semineri Belediye Başkan yardımcısı Nurettin Karakaya Vergi Dairesi Müdürü İsmail Zeki Çevik, SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, serbest muhasebeci ve mali müşavir katıldı.
Seminerde "Güncel ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları" konularında açıklama yapan SGK emekli Başmüfettişi Resul Kurt, sosyal güvenliğin beşikten mezara tüm aile bireylerini kapsayan bir zincir olduğunu belirterek, aile yardımı dışında 8 ayrı dalda insanlara sosyal güvenlik hizmeti sunulduğunu söyledi.
Sosyal sigortada usul hukukunun olmadığını bu yüzden sistemde ciddi sıkıntıların meydana geldiğini anlatan Kurt, usul hukukunun olmaması yüzünden çok sayıda meslek mensubunun cezai işlemlerle karşı karşıya gelebildiğini ifade etti.
SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, seminerin meslek mensuplarına katkıda bulunacağını belirterek, seminere katkılarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.