AK Partili Kılıç: Sorunun çözümünde CHP'ye destek vermeye hazırız (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununa ilişkin açıklamasına AK Parti'den destek geldi.

AK Parti Grup B

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununa ilişkin açıklamasına AK Parti'den destek geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü sorununun çözümüne dönük önerisini Meclis'e taşımasını istedi. Bunun için dahaf fazla beklenmesinin doğru olmadığını ifade eden Kılıç, "Eğer gerçekten bir çözüm önerisi varsa ne zaman olacağı belirsiz olan CHP iktidarına kadar beklemesinin gereği yok. Teklifini TBMM gündemine taşısın. Bu eğitim sorununun çözümünde kendilerine destek vermeye hazır oluruz." dedi.

Meclis'te gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Suat Kılıç, CHP liderinin çözüm önerisinin tam olarak neyi ifade ettiğini açıklaması gerektiğini söyledi. Kılıç, "Somut, net, kalıcı, akılcı çözüm önerisi nedir? Eğer gerçekten bir çözüm önerisi varsa ne zaman olacağı belirsiz olan CHP iktidarına kadar beklemesinin gereği yok. Bu önerisini hazırlasın. Teklifini TBMM gündemine taşısın. İktidar grubu olarak biz bu eğitim sorununun çözümünde kendilerine destek vermeye hazır oluruz." şeklinde konuştu.

Geçmişte CHP'nin, Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinde başörtülü ile ilgili yapılan anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Kılıç, şunları söyledi: "Şimdi kendisinden şunu öğrenmemiz lazım. Başörtülü kızların üniversiteye gidişine engel olarak görülen anayasa hükümlerini değiştiren düzenlemeyi iptal ettiren siz, bugün hangi çerçeve içinde bu sorunun çözümünü önermektesiniz? Buna makul bir yanıt veremediği takdirde söylemleri tamamen siyasal bir yaklaşımdan, politik bir istismardan ibaret kalacaktır. Ama eğer verebilecekleri kalıcı destekler varsa, CHP'nin bu anlamdaki kurumsal karşı duruşu Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bir değişime uğradıysa önerisini net, somut, gerçekçi bir şekilde teklife dönüştürmek vehızla TBMM'ye getirmekle yükümlüdür."

Kılıç, 'CHP'den bu yönde bir teklif gelmesi halinde destekleyecek misiniz?' sorusu üzerine, "Biz kızlarımızın, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversitelerinde başörtülü-başı açık ayrımına maruz kalmaksızın okuyabilmelerini, eğitim süreçlerini tamamlayabilmelerini ve geleceğe güçlü kadınlar olarak hazırlanabilmelerini istiyoruz. Bu yönde bir teklif CHP'den de gelse değerlendirir ve olumlu yönde kanaatimizi ortaya koyarız. Aslolan eğitim eşitliğinin sağlanabilmesidir." diye konuştu.

Kılıç, AK Parti'nin, Anayasa'nın eğitim eşitliği ilkesinden bütün kız ve erkeklerin, ideolojisine, giyim kuşamına bakılmaksızın yararlandırılması için atılan her adıma olumlu yaklaşacağını söyledi.