Kartalspor'la 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Ergun Penbe iddialı konuştu

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor, yollarını ayırdığı teknik direktör Kadir Özcan'ın yerine Galatasaray'ın eski oyuncusu ve geçtiğimiz yıl Mers

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor, yollarını ayırdığı teknik direktör Kadir Özcan'ın yerine Galatasaray'ın eski oyuncusu ve geçtiğimiz yıl Mersin İdman Yurdu'nda görev yapan Ergun Pembe'yi getirdi. Ergun Pembe'nin Kartalspor ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Kartal Samare Restoran'ta tertip edilen basın toplantısına Kartal Belediye Başkanı ve Kartalspor Onursal Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Kartalspor Başkanı Binali Yıldırım, Yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Kartal'ın sporsever Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, burada yapmış olduğu kısa konuşmada sporun önündeki engelleri kaldırdıklarını hatırlattı ve Kartalspor'un kurumsallaşma aşamasında olduğunu kaydetti. Başkan Öz, "Kartalspor, 2010-2011 futbol sezonunda mutlaka kurumsallaşmayı gerçekleştirecek. Kartalspor önü açık bir spor kulübüdür. Kartalspor ayrıca Kartal Belediyespor'u da şekillendirecek ve katkıda bulunacak.'' dedi.

Kartalspor'a yeni ve modern bir stat kazandırmak için 25-30 dönüm bir araziye ihtiyaç olduğunu da belirten Başkan Öz, ''Kartal'a ve Kartalspor'a layık bir stat kazandırma noktasında çalışma başlattık. Kartal belediye hizmetlerinde olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinin de merkezi olacaktır." diye konuştu.

ERGUN PENBE: ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Kartalspor'un yeni teknik patronu Ergun Pembe ise yaptığı açıklamada hedeflerinin Süper Lig olduğunu iddia etti.

Ekibiyle birlikte Kartal'da da futbolun oynandığını ve Kartalspor'un Türk futboluna nasıl hizmet ettiğini herkese göstereceklerini belirten Penbe, ''Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Ekibimde yıllarca Fenerbahçe'nin formasını giymiş Kemalettin Şentürk, Galatasaraylı Volkan Kilimci, yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş Ali Altın gibi değerli isimler var. Biz ekip olarak Kartalspor'un başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse anasının karnından teknik direktör olarak, antrenör olarak doğmuyor. Tabi ki bizim de hatalarımız olacak insanlar hatalarını göre göre bir yere geliyorlar.'' dedi.

Kendisinin her zaman hedefleri olan bir insan olduğunu da belirten Penbe, ''Bu oyunculuk dönemimde de böyleydi. Antrenörlük dönemimde de böyle olacak. Basamakları hep birer birer çıkarak yüksek yerlere geldim. Bugün Türk futbolunda ismi geçen bireylerden bir tanesi oldum antrenörlük yaşantımda da bu böyle olacak. Kartalspor benim için önemli bir basamak olacak bundan öncede Ankara-Hacettepe ve Mersin İdman Yurdu'nda görev yaptım. Kartalspor'u seçmemde ki nedenlerden bir tanesi burada başarılı olacağıma olan inancımdır. İlk defa sezon başında bir takıma geldim kendi takımımızı ekibimizle beraber kendimiz kuracağız. Bunu biz büyük bir şans olarak görüyoruz. Çalıştırmış olduğum takımlarda bu imkânı yakalayamamıştık, maalesef. Onun için ekip olarak kendimizi şanslı görüyoruz. Kartal şehir olarak, yönetim olarak hedefleri olan bir şehir. Sayın başkanımızla ve yöneticilerimizle konuştuk, onlarda benim gibi hedefleri olan, Kartalspor'u bir yerlere getirmeye,taşımayı amaçlayan yapıya sahipler." diye konuştu.

Penbe, el birliğiyle Kartalspor'u önümüzdeki günlerde iyi yerlere taşımaya çalışacaklarını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı;

''Kartalspor'u layık olduğu yere taşımaya da kararlıyız. Tabi ki zor günlerin bizi beklediğini biliyoruz ve bununda bilincindeyiz. Zor olmadan hiçbir şey başarılamıyor, biz zoru seven insanlarız. İnşallah hep birlikte, el birliğiyle herkes taşın altına elini koyarak Kartalspor'u iyi yerlere getireceğiz bize bu imkânı veren yönetim kuruluna ve sayın başkana ve sayın belediye başkanıma çok teşekkür ediyoruz. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmayacağız. Biz çalışmayı seven, başarıya aç bir ekibiz. Onun için elimizden gelenin en iyisini burada yapmaya çalışacağız."