Işıkara, Batman'da toplum liderlerine depremi anlatacak

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, 'Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi' çerçevesinde Batman

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği (AHDER) Başkanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, 'Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi' çerçevesinde Batman'a geliyor. Vali Ahmet Turhan ve ilçe kaymakamlarıyla da görüşecek Işıkara, ayrıca bazı kurum müdürleri ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları yapacak.

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, Batman'ın da deprem riski altında olduğunu belirterek, olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlayıp, afetlere karşı hazırlıklı ve sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. 22 Haziran salı günü gerçekleşecek programın Batman'ın depreme bakışını değiştireceğini ileri süren Tezdiğ, afetlerin bilinçsiz davranışlar sonucu felakete dönüştüğünü, bu nedenle herkesin bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kızılay olarak görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Tezdiğ, "Toplum liderlerinin teşkilatlandırma projesinin hedef kitlesi toplum liderleri aracılığı ile bütün halk olacak. Bu kapsamda da muhtarlar, din görevlileri ve öğretmenlerimize afet zararlarını önlemek ve azaltmak amacıyla Türk Kızılayı Batman Şubes'nce eğitim verilecek. Belge alan katılımcılar daha sonra bir program dahilinde bu bilgileri bütün halkımızla paylaşacak." dedi.