İçme Suyu Depolarının Temizliği İçin Ödenek Aranıyor

Malatya'da özellikle köylerdeki içme suyu depolarının temizlenmesi için ödeneğe ihtiyaç olduğu bildirildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında içme suyu depolarının temizliği konusu da ele alındı. Burada konuşan Vali Ulvi Saran, "İçme suyu depolarının klorlanması ve temizliği, lüks olmaktan öte, bir zorunluluktur. Suyun klorlu ve usulüne uygun şekilde kullanılması lazım. Tifo ve bakteri üreten hastalıklardan korumamız için içme sularını klorlamamamız lazım" ifadelerini kullandı.
Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, köylerdeki içme suyu şebekeler ile içme suyu depolarının temizliğinin önemli olduğuna dikkat çekip, suların standartlara uygun şekilde klorlanması konusuna işaret etti. Zengin, bu konuda kaymakamlık, belediye başkanlığı ve il özel idaresine büyük görev düştüğünü ve gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini bildirdi.
İl Genel Meclisi tarafından karar alınan ancak kaynak kısıtlılığı nedeniyle bugüne kadar gerçekleştirilemeyen köylerdeki içme suyu depolarının temizlenmesi ve klorlanması için İl Özel İdaresi'nin kaynak teminine çalıştığı, kaynak bulununca temizleme ve klorlama çalışmasının yapılacağı öğrenildi.
Zengin, il koordinasyon kurulu üyelerine hizmetleriyle ilgili yaptığı konuşmada ise, "Yeşiltepe Yeşilevler yakınında 112 acil komuta binası inşaatı devam ediyor. Kaba inşaatı bitti. Adafı Sağlık Ocağı ihalesi yapıldı, kısa zamanda temeli atılacak. Göztepe ve Şahnahan sağlık ocakları ile Pütürge Devlet Hastanesi ihale aşamasına geldi" ifadelerini kullandı.