Castro, İsrail'in İran'a Saldıracağından Endişeli Havana

-CASTRO, İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRACAĞINDAN ENDİŞELİ HAVANA (A.A) - 09.06.2010 - KÜBA LİDERİ FİDEL CASTRO, İSRAİL'DEKİ HÜKÜMETİN İRAN'A NÜKLEER SALDIRI

 

-CASTRO , İSRAİL ' İN İRAN ' A SALDIRACAĞINDAN ENDİŞELİ

HAVANA ( A . A ) - 09 . 06 . 2010 - Küba lideri Fidel Castro , İsrail ' deki hükümetin İran ' a nükleer saldırı düzenleyeceğinden endişe ettiğini yazdı .

Yerel basınla internetteki Cubadebate . cu adresinde yayımlanan yazısında Castro , İran ' a yeni yaptırımları oylaması beklenen BM ' nin ' olayların akışını değiştiremeyeceğini ' ifade etti ve ' çok kısa bir süre sonra İsrail ' i yöneten aşırı gericiler İran ' ın direnişine çarpacak . İsrail de , ABD tarafından yaratılan dikkate değer nükleer gücünü bağımsızca harekete geçirmek ve kullanmaktan çekinmeyecek . Başka türlü düşünmek gerçeği inkardır ' ifadesini kullandı .

İsraillilerin , ' İran ' ın uranyumun bir kısmını zenginleştirdiği tesisleri yıkmayı deneyeceklerinin açık olduğunu ' söyleyen Castro , ' İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren insani yardım filosuna saldırdığı zamanki gibi , yani her zamanki gibi , faşist fanatizmle hareket edeceği açıktır ' dedi .

Fidel Castro , iktidarı sağlık nedenleriyle kardeşi Raul Castro ' ya devrettiği 2006 ' dan beri halka görünmedi . Küba , 1962 ' den beri Amerikan ambargosu altında bulunuyor ve 1973 ' ten beri İsrail ile diplomatik ilişki yürütmüyor .

09 . 06 . 2010 09 : 43 : 00