Büyükşehir Belediyesi'nin Hizmet Gezisine Öztürkmen De Katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyelerine yönelik şehre kazandırılan projeleri ve kültürel değerleri tanıtan gezisine CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen de katıldı.
Gezi öncesi Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı sunumla kısa bir bilgilendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep'te nerelere geldiğimizi bu sunum sizlere çok iyi özetleyecektir ama esas konuşmamız gereken Gaziantep'in nereye gittiği ve yapılması gerekenlerdir" dedi.
Güzelbey, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gaziantep'te yaşayan herkesin bu şehirle ve şehirde yapılanlarda ortak paydası vardır. Gaziantep'in gelişmiş bir sanayisi var, bu gelişmişliğe paralel, tarihi ve kültürel değerlerinin oluşturduğu turizm potansiyelini canlandırdık. Ama bunu yeterli görmeyip şehrin aynı zamanda bilim ve teknoloji merkezlerine sahip bir cazibe merkezi olması için yeni projeler üretiyoruz. Bu projeler içerisinde çocuklara yönelik önemli yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü çocuklar geleceğimizdir."
AB fonlarını aktif kullanan belediyelerin başında geldiklerini anlatan Güzelbey, kale çevresindeki eserlerin hepsini restore ederek bir bilinçlilik meydana getirmek istediklerini söyledi.
Buradaki sunumun ardından Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı üstü açık otobüsle gerçekleştirilen geziye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri katıldı. Bayazhan Kent Müzesi'nden başlayan gezi, kale ve çevresinde devam etti.
Gezi sırasında da bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Dün Şahinbey Belediyesi Meclis Üyeleri ile yaptığımız gezinin devamını AK Parti İl Başkanımız, CHP İl Başkanımız, Şehitkamil Belediye Başkanımız ve Şehitkamil Meclis Üyelerimizin katılımları ile yapıyoruz" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen'in geziye katılımından büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Güzelbey, Hasan Öztürkmen'in CHP İl Başkanı olmasının bir şans olduğunu, Öztürkmen'in şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda parti kimliğini bir kenara bırakan, Gaziantep sevdalısı bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Muhalefet ve iktidarın il başkanlarının bir araya geldikleri bu programın Türkiye'ye örnek olması gereken, siyasi gerilimlerin kalktığı, ortak konularda bir araya gelinebildiğinin bir göstergesi
olduğunu söyleyen Güzelbey, demokrasinin bir gereği olarak yaptıkları işlerde eleştiriye açık olduklarını, bundan da zevk duyduklarını belirtti. Güzelbey, şeffaf bir politika yürüttükleri çalışmalarında, icraatlarını açmaktan memnun olacaklarını, paylaşmaktan çekinmediklerini vurguladı.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de, CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen ile bu programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti "Türkiye'de özlenen bir tablo" olarak değerlendirerek, "Bizler siyasetçiler olarak farklı görüşlere sahip olabiliriz ama şehrimiz söz konusu olunca şehrin menfaatleri için ortak payda da bir araya geliyoruz. Gaziantep bu özelliği ile diğer şehirlere örnek olmalıdır. Farklılıklarda da rahmet vardır. İşin sırrı centilmenlik içerisinde, karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde bu siyaseti
yürütebilmektedir" dedi.
CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen ise, Başkan Asım Güzelbey'in nazik davetine teşekkür ederek, şehri uzun zamandan beri bu özellikleri ve güzellikleri ile görme fırsatı bulamadığını belirtti. Öztürkmen, "Bey Mahallesi ve buraları restorasyon sonrası görmemiştim. Değerli belediye başkanlarımızla gezme, görme fırsatım oldu. Çok güzel eserler, çok güzel çalışmalar yapmışlar, bunları inkar etmek mümkün değil. Çağdaş batı kültürünü almış, bu kültürü özümsemiş bir belediye başkanımızın olması gerçekten bir şans.
Ancak biz de bu hizmetlerin yapılmasında kamu kaynaklarının yerinde ve etkin kullanılmasını kontrol etmek zorundayız. Muhalefet olarak bizim görevimizde bu. Belediye başkanımıza başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz, yararlı çalışmalarda destekçileri olacağız" diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından grup Kahramanlık Panorama Müzesi, Mutfak Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Kültür Yolu, Bey Mahallesi ve şehrin kültürel ve turizm zenginlikleri arasına katılan yerleri gezdiler.
(OÇ-HE-Y)