Mazlumder, İsrail Cumhurbaşkanı, saldırı emrini verenler ve saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Mazlumder Kayseri Şubesi, insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki yolculara yönelik saldırıda bulunan İsrail askerleri ve bu askerlere emri biz

  Mazlumder Kayseri Şubesi , insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki yolculara yönelik saldırıda bulunan İsrail askerleri ve bu askerlere emri bizzat verdiklerini beyan eden başta İsrail Cumhurbaşkanı olmak üzere yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu . Mazlumder , saldırıyı yapanların Türk mahkemelerinde yargılanarak hak ettikleri cezaları almalarını istedi .

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş , açıklamasında , İsrail ' in 60 yıldan daha önceki dönemden bu güne kadar , bulunduğu bölgede binlerce insanı öldürdüğünü , sakat bıraktığını veya ülkesini terke zorladığını dile getirdi . Taş , mala ve cana zarar vererek insanlık suçu işleyen İsrail ' in işgal ettiği Filistin topraklarında ambargo uygulayarak Gazze halkına insani yardımın ulaşmasını engelleyerek de büyük bir insanlık suçuna imza attığını ifade etti .

Ahmet Taş , Gazze ' ye yardım götüren gemilerin uluslar arası sularda ilerlediği sırada dünyaya geçilen mesajda ' İsrail askerlerinin askeri botlar ve helikopterlerle gemileri takip ettiği , sürekli taciz ve karartma uyguladığı , her an bir saldırının gerçekleşebileceği ' bildirisi yapıldığını hatırlattı . Taş , açıklamasını şöyle devam ettirdi : " Bu mesajın alınmasından hemen sonra gece saat 4 . 00-4 . 30 sularında İsrail askerleri , hücum botlardan ve helikopterlerden gemiye inerek buradaki savunmasız insanlar üzerine rastgele ateş açmaya başlamışlardır . Açılan ateş sonucu birçoğu Türk vatandaşı olan insanlar hayatını kaybetmiş , birçoğu yaralanmıştır . Söz konusu olay gemide bulunan kameralarca kayıt altına alınmıştır ve görüntüleri mevcuttur . Saldırının başlaması üzerine Mavi Marmara gemisinden tüm dünyaya ve Türk yetkililerine acil yardım mesajı geçilmiştir . Bu mesajda ' Gemiye silahlı askerlerin indiği gerçek silahlarla rastgele ateş açtıkları , gemide yaralananlar olduğu ve acil yardım istendiği ' bildirilmiştir . "

Bu andan itibaren Türkiye ' nin uydusuna müdahale edilerek , geminin iletişiminin kesildiğini dile getiren Taş , " Daha sonra İsrail medyasından alınan bilgilere göre 15-20 silahsız ve savunmasız insanın öldüğü , 15 ' ten fazla insanın yaralandığı ve yaralı olanların gözaltına alındığı , bunların dışında kalan insanların tutuklandığı bildirilmiş , bazı insanlardan da haber alınamamıştır . Mavi Marmara ve konvoydaki diğer gemilerin zorla İsrail ' in Ashdod limanına çekildiği gemideki tüm insanların zorla tutuklandığı anlaşılmıştır . İsrail medyası tarafından çekilen görüntülerde acil müdahaleye ihtiyaç duyan insanların ellerine ve ayaklarına kelepçe takılarak götürüldüğüne de şahit olduk . " dedi .

Bu olaya sebebiyet veren kişilerin derhal yakalanarak tutuklanmaları ve eylemlerine son vermelerinin sağlanmasını isteyen Taş , " Eylemi bizzat gerçekleştiren sanıkların yanında , diğer sanıklar ; İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres , Başbakan Benjamin Netanyahu , Savunma Bakanı Ehud Barak , Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman , Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi , Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron , gemiye saldıran ve emri veren diğer yetkililer , eylemi sahiplenmişler ve eylemin kararını kendilerinin verdiklerini beyan etmişlerdir . Sonuçta bu katliamın tüm sanıklarca birlikte tasarlanarak gerçekleştirildiği ortaya çıkmış olup Mazlumder Kayseri Şubesi olarak bunların tamamının bağımsız Türkiye mahkemelerinde yargılanarak hak ettikleri cezaları almaları için suç duyurusunda bulunuyoruz . " şeklinde konuştu .

Mazlumder ile üyeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ' na iletilmek üzere Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ' na adı açıklananlar hakkında suç duyurusu dilekçelerini verdi .