Konya'da 5 Haziran Dünya Çevre Haftası Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ve orta okullar arası kolaj, üç boyutlu tasarım, afiş yarışması ile atık pil toplama yarışmasında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi

Konya'da 5 Haziran Dünya Çevre Haftası Etkinlikleri
5 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ve orta okullar arası kolaj, üç boyutlu tasarım, afiş yarışması ile atık pil toplama yarışmasında dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleşen ödül törenine Konya Vali Yardımcısı Zikri Şahin, İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Büyükalim, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, 5 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle çocuklarda çevre bilincinin artırılması amacıyla birçok branşta yarışmalar yaptıklarını belirterek, yarışmalarda dereceye girenleri ise çeşitli ödüllerle ödüllendirdiklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi. En Çevreci Okul dalında Çumra Şehit Koçak İlköğretim Okulu birinci olurken, ilköğretim okulları arası kolaj çalışmasında Vakıfbank İlköğretim Okulu'ndan Halime Soytürk, ilköğretim okulları arası üç boyutlu tasarım yarışmasında ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Ferli Aslan birinci oldu. Ortaöğretim okulları arası afiş yarışmasında birinciliği İMKB Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Teknik Lisesi'nden Ayşe Tam kazanırken, atık pil toplama kampanyasında Karatay Saraçoğlu Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu birinci oldu.