Film gibi bir operasyonla yakalandılar

Azerbaycan'da yakalandıktan geçtiğimiz hafta iade edilen, Türkiye'nin en karanlık ve acımasız çetesi Söylemez Kardeşler'in, film gibi bir operasyonla yakalandığı ortaya çıktı. Bir ihbarla harekete geçen Polis, Söylemezler'in izini Kuzey Irak'ta buldu. Amansız takip Bakü'ye kadar sürdü. Bir alışveriş merkezinde görüntülenen kişilerin onlar old

  Tü ; rkiye ' de suç ; ve suç ; ö ; rgü ; tleri denildiği zaman akla en ç ; abuk gelen isimlerden birisi Sö ; ylemez kardeşler . Biri emekli Başç ; avuş Mehmet Sena Sö ; ylemez , diğeri Doktor Mehmet Faysal Sö ; ylemez . Karanlık ilişkileri , acımasız eylemleri ve 14 yıldır ç ; ö ; zü ; lemeyen sırlarıyla hep merak konusu oldular . Gerç ; ekleştirdikleri ve planladıkları tü ; m eylemleri , Tü ; rkiye ' nin kanını dondurdu . Defalarca yakalandılar , yargılandılar ama her zaman bir şekilde kurtulmayı başardılar . Yabancı ajan oldukları ve korundukları bile iddia edildi . Tü ; rkiye ' den kaç ; arak izlerini kaybettirdikleri 2004 ' ten sonra , tü ; m dü ; nyada kırmızı bü ; ltenle arandılar , bulunamadılar . Ama Tü ; rk polisinin maceralı takibi sonunda Ocak ayında Azerbaycan ' da yakalandılar . Geç ; tiğimiz hafta da Tü ; rkiye ' ye iade edildiler .

İHBAR MAİL İLE BAŞLADI

Sö ; ylemezler ç ; etesinin Kuzey Irak-Azerbaycan-Tü ; rkiye ü ; ç ; geninde film gibi yakalanma ö ; ykü ; sü ; nü ; VATAN ortaya ç ; ıkardı . Sö ; ylemez Kardeşler ' le ilgili ipucu peşinde koşan polise bir ihbar ışık tuttu . Geç ; tiğimiz yıl İstanbul Emniyeti ' nin internet adresine gö ; nderilen ihbar mailinde ihbarcı , polise bir isim veriyor ve bu kişinin Sö ; ylemez Kardeşler ' in Tü ; rkiye ' deki bağlantısı olduğunu ö ; ne sü ; rü ; yordu . İhbarı değerlendiren polis sö ; z konusu kişinin telefon bilgilerin ulaştı ve dinlemeye aldı .

SAHTE PASAPORT ALACAKTI

Polisin yaptığı teknik takibe , sahte pasaport iç ; in yapılan bir pazarlık takıldı . Sö ; ylemez Kardeşlerin bağlantısı olduğu iddia edilen kişi , bir başka kişiden iki sahte pasaport sipariş ediyordu . Teknik takibi derinleştiren polis , konuşmaların , İstanbul Emniyeti ' ne yakın bir baz istasyonu ü ; zerinden yapıldığını tespit etti . Sö ; z konusu kişinin bir arkadaşı ile birlikte kayıp pasaport bilgisi vererek , pasaport başvurusunda bulunduğu ortaya ç ; ıktı .

KUZEY IRAK ' TA TAKİP

Beklemeye başlayan polis pasaportların teslim alınması ile birlikte fiziki takip başlattı . Sö ; ylemez Kardeşler ' in Tü ; rkiye bağlantısının Habur sınır kapısından Kuzey Irak ' a giriş yaptığı tespit edildi . Takibi sü ; rdü ; ren İstanbul Organize Suç ; larla Mü ; cadele ekipleri de onların arkasından Irak ' a girdi . Bir mü ; tteahhitlik şirketi kuran Sö ; ylemezler , Irak ' a iş yapmak iç ; in giden işadamlarını tehdit ederek haraç ; topladıkları tespit edildi .

AZERBAYCAN ' A KAÇ ; TILAR

Ancak Sö ; ylemezler yeniden izlerini kaybettirmeyi başardı . Teknik takip derinleştirdi . Para transferleri inceleme altına alındı . Azerbaycan ' ın Bakü ; kentinde bir hesaba ç ; ok miktarda paralar aktarıldığı belirlendi . Başında bir emniyet mü ; dü ; rü ; nü ; n de bulunduğu ö ; zel ekip , Sö ; ylemez kardeşlerin izini sü ; rmek ü ; zere Bakü ; ' ye uç ; tu .

POLİS KAMRAYA KAYDETTİ


Ö ; zel ekip , Sö ; ylemezler ' in izine kısa sü ; rede ulaştı . Sö ; ylemezler Bakü ; ' de bir alışveriş merkezinde gezerken polis kamerasına kaydedildi . Gö ; rü ; ntü ; lerde ç ; ete liderleri Mehmet Sena ve Mehmet Faysal Sö ; ylemez ile işadamı Ramazan Kocakaya ' nın kaç ; ırılması talimatını veren Deniz Taşdemir bulunuyordu . Gö ; rü ; ntü ; ler hemen İstanbul ' a gö ; nderildi , Sö ; ylemez Kardeşlerin izinin bulunduğu bildirildi .

ORTAK OPERASYON


Tü ; rkiye ile Azerbaycan arasında yazışmalar başladı . Sö ; ylemez kardeşlerin yakalanmasını isteyen Tü ; rkiye , ö ; zel bir ekip kurarak Azerbaycan ' a gö ; nderdi . 29 Ocak ' ta Azerbaycan ' la ortak operasyon sonucunda Sö ; ylemezler yakalandı . İade işlemleri tamamlanan Sö ; ylemezler 5 ay sonra geç ; tiğimiz hafta Tü ; rkiye ' ye iade edildi .

' İŞADAMINI KAÇ ; IRIP OTOMOBİLİYLE YAKTILAR '


Sö ; ylemez Kardeşler , adını ilk olarak 1996 Adana ' daki bir ç ; atışmada duyurdu . Sedat Bucak ' a helikopterden LAW ' la suikast hazırlığı iç ; inde oldukları iddia edildi . Onlar da Mehmet Ağar ve Sedat Bucak ' ı devlet desteğini alarak kendilerine karşı komplo kurmakla suç ; ladı . Haklarında silahlı saldırı , haraç ; , tehdit gibi suç ; lamalardan davalar aç ; ıldı . Ancak tanıklar ve şikayetç ; iler davadan ç ; ekildi . Bazı tanıklar uğradıkları silahlı saldırılarda hayatını kaybetti . 1997 ' de cezaevine girdiler , 2002 ' de afla serbest kaldılar . Başka suç ; dosyalarında anılmaya başladılar . Taksim ' deki bü ; rosundan kaç ; ırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan avukat Nihat Afyonoğlu ' nu ö ; ldü ; rü ; p , otomobiliyle yaktıkları iddiaları ortaya atıldı . Haraç ; vermeyen Abdurrahman Gö ; lbaşı isimli işadamını da ö ; ldü ; rtmek istedikleri iddia edildi . Suikast planı yapan Sö ; ylemezler ' in 6 adamı yakalanınca plan gerç ; ekleştirilemedi . Sö ; ylemezler yurtdışına ç ; ıkarken Kapıkule ' de yakalandılar .

MAHKEME SERBEST BIRAKTI


Avukat Afyonoğlu ile ilgili olarak 25 Haziran 2004 ' de adliyeye sevk edildiler . Savcı tutuklama istedi ancak mahkeme serbest bıraktı . Savcı itiraz etti ve haklarında yakalama kararı ç ; ıkarıldı . Ama o sü ; re iç ; inde kaç ; mayı başardılar . Sö ; ylemezler ' in yakalanmalarına neden olan Ali Aç ; ıkgö ; z isimli bir şikayetç ; i , savcılığa giderek şikayetini geri aldı . 30 Temmuz 2005 ' te de kurşunlanarak ö ; ldü ; rü ; ldü ; . Aç ; ıkgö ; z ' ü ; n Sö ; ylemez ç ; etesi tarafından ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; ne dair deliller tespit edildi . 5 Aralık 2008 ' de Ramazan Kocakaya isimli bir işadamı kaç ; ırıldı . 500 bin dolar fidye istenen Kocakaya ' nın bulunması iç ; in Ocak 2009 ' da operasyon dü ; zenledi . Yakalanan zanlılar talimatı Kuzey Irak ' ta bulunan Sö ; ylemez Kardeşler ' den aldıklarını sö ; yledi .

Kaynak : Vatan