Sav gizli oyunu anlattı - POLİTİKA

CHP’nin karakutusu Önder Sav, Kılıçdaroğlu operasyonunu dakika dakika anlattı. Baykal’ı destekleyen bazı kişilere ‘şerefsiz ve yalaka’ diyen Sav, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını eşinden bile gizlemiş

 

CHP’nin karakutusu Önder Sav , Kılıçdaroğlu operasyonunu dakika dakika anlattı . Baykal’ı destekleyen bazı kişilere ‘şerefsiz ve yalaka’ diyen Sav , Kılıçdaroğlu’nun adaylığını eşinden bile gizlemiş

CHP Genel Sekreteri Önder Sav , Egede Son Söz gazetesine verdiği röportajda , Baykal’ın istifasının ardından CHP’de yaşanan ancak kamuoyuna yansımayan birçok konuyu anlattı . Baykal’la Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen kasetle ilgili , “Gerçekten komploydu” değerlendirmesi yapan Sav’ın olay yaratacak açıklamalarından satır başları :

TEMİNAT İSTEMEDİM AMA ELEŞTİRDİM

Baykal istifa kararını benimle paylaşmadı . 53 yıllık dostuyum , arkadaşıyım , genel sekreteriyim . Konuşsaydı , onu daha büyük , farklı boyutlarda tutabilirdik . . . Daha istifa metnini okuduğu an hissettim . Deniz Bey’in dönüş kararlılığı satırların arasında vardı . İstifadan sonra TBMM Grubu’nda yaptığım bir konuşma var . ‘Bundan sonra göbeğimizi biz keseceğiz’ dedim . Geri dönmesin anlamındaydı . Evinde bir araya geldik . Vatan gazetesinden Bilal Çetin bunu yazdı ama ‘teminat isterim’ falan demedim . ‘Siz böyle yukarıda durduğunuz sürece CHP’de başka bir aday çıkmaz . Çıkan adaya hain , komplocu’ derler . Yokum derseniz bir günde aday bulunur’ dedim . Bu konuşma 11 Mayıs Salı günü gerçekleşti .

SAÇMA SAPAN ‘GERİ DÖN EYLEMLERİ’

O Gençlik Kolları’nın saçma sapan eylemi mesela . . . Hiçbir yetkisi olmadığı halde Mehmet Sevigen , il örgütlerine telefon etmeye başladı . Bir iki ili ve belediye başkanını haşladım . ‘Kim bu Sevigen de onun talimatıyla otobüs kaldırıyorsun?’ dedim . Diyor ki il , ilçe örgütlerine , ‘Genç olması şart değil , kimi bulduysanız , doldurun getirin’ diyor . 60 bin kişi bekliyorlarmış , bin 500 iki bin kişi ancak vardı . MYK’da ‘Deniz Bey’e yakınlıkla yalakalığı birbirinden ayırın arkadaşlar’ dedim .

KEMAL BEY’LE GİZLİCE 3 DEFA BULUŞTUK

13 Mayıs Perşembe akşamı ölçtüm , tarttım , biçtim . Sindiremiyorum CHP’nin adaysız kurultaya gitmesini . . . Eli kolu bağlı , Godo’yu bekler gibi . . . Delegeler imzayı verecek , Deniz Baykal oturduğu yerden gelecek . Kılıçdaroğlu ismi kafamda o gün netleşti . Kamuoyunda bir havası , gücü var . Birkaç kez buluştuk . Kimsenin bilmediği , bilemeyeceği bir yerde . . . Ve kimse de bilemedi . Ne o karısına söyledi ne ben söyledim . Zaten ağzı sıkı bir siyasetçidir . Adaylığını açıklaması için Pazar erken olurdu , Salı da geç olurdu . Salı günü il başkanları toplantısı vardı çünkü . Ve o toplantıdan Baykal’ın çıkması bekleniyordu .

KEMAL’LE ARAMIZ BOZUK HİSSİ YARATTIM

Bir saat içinde 60 tane milletvekilinin imzalı desteği geldi . Ben bu imzaların bir bölümü de önceden hazırlattırdım zaten . Grup Başkan Vekili arkadaşlara da ‘destek verin’ dedim . Gaye Erbatur Amerika’daydı . Oradan telefonla destek verdi . Ki çok bağlıdır Deniz Baykal’a . . . Ama Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ dedi . Kemal Bey’in açıkmalasından önce , partide hedef saptırmak için aramız bozuk havası yarattım .

SAVCI SAYAN’A MYK’DA ‘ŞEREFSİZ’ DEDİM

Gürsel Tekin ki Kılıçdaroğlu’nu yönlendirdiğini düşünen bir siyasetçi , basın toplantısından beş dakika önce haberi oldu . ‘Kılıçdaroğlu elimden kaçtı’ diye düşündü belki de . MYK toplantısında Savcı Sayan’ın kullandığı ‘ABD , Doğan Medya Grubu , Tayyip Erdoğan ve Genel Sekreterimiz birlikte Genel Başkanımıza bir komplo düzenlediler . ’ Hiç sektirmeden döndüm , ‘şerefsizlik yapma’ dedim . Resmen şerefsizlikti bu .

Tekin’den Sav’a cevap geldi

BİR ELMANIN İKİ YARISI GİBİYİZ

CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin , İstanbul’daki ilçe başkanlarının kendisini istemedikleri şeklindeki iddialara 2 . 5 ay önce kendisine tam yetki verdiklerini hatırlatarak cevap verdi . Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü programına işleri nedeniyle katılamadığını savunan Tekin , Kılıçdaroğlu ile bir elmanın yarısı gibi olduklarını belirterek , “İnanıyorum ki İl başkanlığı konusunda destek verir” dedi .

Baykal o an bilmiyordu

Sav , Baykal’ın Angora’daki evinin önündeki eyleme destek vermemiş ve bunu ‘saçma sapan’ diye nitelendirmişti . Baykal eylemcileri selamlamak için evinden çıktığında Sav , yanında duruyordu .

Star Gazete