San Francisco'da İsrail Karşıtı Protesto Gösterisi

ABD'nin California eyaletinde bulunan San Francisco şehrindeki belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine karşı düzenlediği saldırıyı protesto etti.

  Protesto öncesinde , saldırıda hayatını kaybedenler için Türk bayrağına sarılı 9 temsili tabut hazırlayan protestocular , temsili tabutlar üzerlerine gemi saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını yapıştırdı . Filistinli göstericiler , Türk bayraklarıyla beraber taşıdıkları " one minute " yazılı pankartları ile destek verirken , Barrio Unido organizasyonunun koordinatörü Kolombiya asıllı Christina Gutierrez ' in konuşmasına ingilizce olarak Besmele ile başlaması ise dikkat çekti . Gutierrez , " Siyonistler
Filistin halkına yardım için gidenleri öldürdüler . Bunlar Filistin ' e gidecek her türlü yardımı engellemek için her şeyi yapıyorlar . Siyonistler tarafından mağdur olanlar için yas tutuyorum . Allah ' ın adı altında Siyonizm diyerek neden Filistinlileri kendi topraklarından atmak için uğraşıyorlar " ifadelerini kullandı .
Gösterilere katılan Vietnam gazisi , Amerikalı Alan Horn , " Ben burada insanlığa yapılmış bir katliamı haykırmak için bulunmaktayım . Vietnam Savaşı ' nda gemiciydim , insanlık için yola çıkmış gemideki yolcuların her şekilde kendilerini savunmada hakları vardır . Bu kesinlikle bir savaş suçudur " dedi .
Berkeley Üniversitesi ' nde öğrenci olan Filistin asıllı Amerikalı Amani Jadallah , " Özellikle Türkiye ve diğer ülkelerin bizlere yardım için yola çıktıkları için gurur duyuyorum ve çok teşekkür ediyorum . Hayatını kaybedenler için çok üzgünüz , umarım bir gün ülke istifa eder ve Hamas yönetime başlar " şeklinde konuşurken , İran asıllı öğrenci Talat Mirmalek ise , " Türk insanı ve Ortadoğu ' daki bütün herkes İsrail ' e karşı direnseydi bu halde olunmazdı . Bence Ortadoğu ' nun birleşmesi gerekmektedir . Eğer İran böyle
bir şey gerçekleştirmiş olsaydı , ABD hemen İran ' a karşı savaş açmış olurdu ama İsrail yapınca her şey normal gibi " diyerek İsrail ' e karşı çifte standart uygulandığını dile getirdi .