AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek: Anayasa değişiklik paketi ile kayıt dışı siyaset engellenecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Türkiye'nin temel problemlerinden birinin kayıt dışı siyaset olduğunu, halk oylamasına sunulacak anayasa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Türkiye'nin temel problemlerinden birinin kayıt dışı siyaset olduğunu, halk oylamasına sunulacak anayasa değişiklik paketinin yürürlüğe girmesiyle kayıt dışı siyaset yapmanın engelleneceğini ifade etti.

AK Parti Sinop İl Teşkilatı tarafından Otel Melia Kasım'da düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' adlı toplantıya AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Demirel, İl Başkanı Cengiz Tokmak, İlçe Başkanı Saffet Ünal, ilçe belediye başkanları ve salonu dolduran partililer katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ankara Milletvekili Av. Haluk İpek, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere baskın yapmasının ardından, hükümetin olaya el koyması, görevlilerin ve uçakların oraya giderek yaralıları bir gün içinde getirmesinin, Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

İpek, "Bu hain eylem 10 yıl önce koalisyonlar döneminde gerçekleşseydi, acaba böyle mi olurdu ? Olmazdı. Çünkü, Türkiye Ortadoğu'nun ve Türki Cumhuriyetlerinin önünde lider devlet; yegane süper bir güç olmuştur." dedi.

Halk oylamasına sunulacak Anayasa değişiklik paketine yönelik konuşan İpek, toplantıya katılanlara değişiklik paketi hakkında detaylı bilgi verdi. İpek, Türkiye'nin sivil, demokratik, kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğunu kaydetti. İpek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin problemi kayıt dışı siyasettir. Bir kayıt içi siyaset var, bir de kayıt dışı siyaset var. Kayıt içi siyaseti bildiğimiz, tanıdığımız siyasiler yapıyor. Yani partilerin il başkanları, milletvekilleri, bakanlar, parti üyeleri ve parti delegeleri gibi. Kayıt dışı ise siyaset yapması yasak olanların yaptığı siyasettir. Kayıt dışı siyaset yapanlardan halk hesap soramıyor. Bunlarda bürokratlar, memurlar üstü düzey kamu görevlileridir. Oysa o kayıt dışı siyaset yapanlar, öyle kararlar alıyorlar ki insanların yaşamlarını değiştiriyorlar. Bu aldıkları kararlar nedeniyle bunlardan hiç kimse hesap soramıyor. Değişiklik olduğunda kayıt dışı siyaset yapanların siyaset yapması engellenecek. Hiç kimse kayıt dışı siyaset yapamayacak. Artık siyaseti, kayıt içi siyasetçiler yapacak. Halkın seçtiği insanlar siyaset yapacak.

Değişiklik paketinin referandumda halk tarafından kabul göreceğini düşünüyoruz. Paket halk tarafından onaylandığında, kişi hak ve özgürlükleri daha sağlam temeller üzerine oturacak. Hesap verebilirlik, daha şeffaf hale gelecek. Hiç kimse gizli kapaklı işlere imza atamayacak. Her şey daha şeffaf hale gelecek."