Land Rover 'yok' satıyor ikinci el bile bulamıyor

Satışların artması, Land Rover'ın hesaplarını karıştırdı. Borusan Otomotiv, satacak araç bulmakta zorlanırken, ikinci elde de araç sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirtiyor

Land Rover 'yok' satıyor ikinci el bile bulamıyor
  Geç ; en yıl Ö ; TV indirimleriyle birlikte yü ; ksek satış yaphan , bu yıla ilişkin hesaplarını ise dü ; şü ; k adetlere gö ; re yapan firmalar araç ; bsulmakta zorlanıyor . Land Rover ' ın distribü ; tö ; rü ; Borusan Otomotiv de , markanın dü ; nya genelindeki yü ; kselişi eklenince ciddi araç ; sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı .
Borusan Otomotiv Land Rover Genel Mü ; dü ; rü ; Ayhan Ö ; lç ; er , ilk beş ayda 500 adetlik satış gerç ; ekleştirdiklerini belirtti . Geç ; en yılın ilk dö ; rt ayında ellerinde ciddi stok bulunduğunu , 2010 ' a ilişkin ö ; ngö ; rü ; leri yaparken daha temkinli davrandıklarını kaydeden Ö ; lç ; er , &ldquo ; Ancak piyasa , ö ; ngö ; rü ; lerimizden daha yü ; ksek seyrediyor . Yeni modellerin de etkisiyle tahminlerimizin ö ; tesinde bir ilgiyle karşılaştık . Araç ; bulmakta zorlanıyoruz&rdquo ; dedi . Ö ; lç ; er , yılın başında 1650 adetlik bir tahmin yaparken , bunu 2010 araca ç ; ıkarttıklarını hatırlatırken , &ldquo ; Şayet elimizde araç ; olsa , 5 ayda 1000 adet satabilirdik . Neredeyse sattığımız araç ; sayısı kadar , araç ; satın almak isteyen mü ; şterimiz var&rdquo ; ifadesini kullandı .
Land Rover ' ın yıllık ü ; retiminin 200 bin adet civarında olduğunu hatırlatan Ö ; lç ; er , &ldquo ; Ö ; zellikle Discovery4 ve yenilenen Range Rover nedeniyle markaya Avrupa ' da da talep artmış durumda . Ö ; zellikle Almanya , İtalya ve İspanya başta olmak ü ; zere diğer Avrupa ü ; lkelerinde de aynı sorunlar var&rdquo ; diye konuştu . Ö ; lç ; er , kriz yaşayan Yunanistan ' dan da araç ; almadıklarını belirterek &ldquo ; Bu ü ; lkenin pazarı zaten kü ; ç ; ü ; k . Dolayısıyla oradan araç ; kaydırmak da sö ; z konusu değil&rdquo ; diye konuştu .

Satışları patladı


Bu durumun ikinci el araç ; lara da yansıdığına dikkat ç ; eken Ö ; lç ; er , normal dö ; nemde ellerinde 50-60 adet ikinci el stoğu bulunduğunu sö ; yleyen Ö ; lç ; er , &ldquo ; Şu anda ikinci el araç ; bulmakta da zorlanıyoruz . Neredeyse yok gibi . Sadece tek tü ; k araç ; var&rdquo ; dedi .
Bu yılın ilk ç ; eyreğinde tü ; m dü ; nyada satışlarını ikiye katlayan Land Rover , İngiltere ' de tarihinin en yü ; ksek satışını yaptı . Tü ; rkiye , markanın satışlarını en ç ; ok artırdığı ü ; lkelerin başında geliyor .

' Discovery4 ' kamera taşıyacak

Land Rover Discovery4 , ses getiren &ldquo ; Nefes : Vatan Sağolsun&rdquo ; filminin yö ; netmeni Levent Semerci ' nin yeni projesi olan ve ç ; ekimlerine eylü ; l ayında Eskişehir ' de başlanması planlanan &ldquo ; Ayhan Hanım&rdquo ; filminde ç ; ekim aracı olarak kullanılacak . Ekim 2011 ' de gö ; sterime gireceği belirtilen ve 1 Mayıs 1977 ' deki olayları konu alan yeni filmde kullanılacak 7 kişilik iki Discovery4 , Tü ; rkiye ' de ö ; zel olarak hazırlanacak . Borusan Otomotiv ' in de desteğiyle sağlanan ve tavanına kameralar yerleştirilecek araç ; ların iç ; inde , yö ; netmen iç ; in monitö ; rler de bulunacak . Yö ; netmen de , ç ; ekim sırasında aracın en arka koltuğunda oturacak . Hareketli sahnelerin ç ; ekilmesinde kullanılacak araç ; lar havalı sü ; spansiyonlu ve bu yü ; zden kamerayı sarsmayacak . Araç ; lar , yö ; netmenin sonraki projelerinde de gö ; rev yapacak .