Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'tan Basın Açıklaması

Dün, Torbalı Taşkesik köyünü ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yapmayı planladıkları çöp toplama tesisi nedeniyle halkın protestosuyla karşılaşmasından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, bir basın açıklaması yaptı

  Dün , Torbalı Taşkesik köyünü ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' nun yapmayı planladıkları çöp toplama tesisi nedeniyle halkın protestosuyla karşılaşmasından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) İzmir İl Başkanı Ömür Kabak , bir basın açıklaması yaptı . Kabak açıklamasında şu düşüncelere yer verdi :
" Dün Torbalılı köylülerin Büyükşehir Belediye Başkanı ' na çöplük konusunda tepki gösterdiği görülmüştür . Torbalılı hemşerilerimizin uğramış oldukları haksızlığa karşı protesto ettiklerini gördük . En demokratik haklarını kullanan Torbalı halkının yanındayız . En medeni ve demokratik şekilde yaptıkları protestoya destek veriyoruz . CHP zihniyetiyle 10 yıldan bu yana yönetilen İzmir ' imiz her konuda geriye gitti ve büyük bir köye dönüştü . Halkımıza devamlı masal anlatan bir belediyemiz var , bu nedenle de kendisine masalcı başkan dedik ve demeye de devam edeceğimizi görüyoruz . Ancak bu masalın artık kabusa döndüğü ve adeta karabasan olduğu bütün İzmir halkının gördüğü bir gerçektir . Bu nedenle de bu tip protestolarla karşılaşıyorlar . Geçen hafta Buca Kaynaklar ' da sonrasında Urla Zeytinalan ' da protestolar vardı . Metro konusundaki başarısızlıkları tüm İzmirlilerce büyük bir öfkeyle eleştiriliyor . 23 Nisan törenlerinde sembolik olarak Vali olan küçük çocuğumuz , Belediye Başkanı olan akranına ' Ne olacak bu metronun hali? Ne zaman bitirilecek? ' diye hesap soruyor . Daha dün çok saygın bir STK ' Niçin Büyükşehir körfezde deniz ulaşımından yararlanmıyor ' diye hesap sordu . Otobüslerde balık istifi halinde saatlerce çile çeken halkımız burnundan soluyor . Körfezimiz hala kokuyor . Yollarımız bir türlü bitmeyen altyapı çalışmaları yüzünden delik deşik durumda . Bütün şehir içi yollarımız köstebek yuvası gibi . Kaldırımlar ya işgal edilmiş ya da tahrip edilmiş vaziyette . Plansız ve bazen de gereksiz yapılan çalışmalar ile İzmir halkı maddi ve manevi yönden mağdur ediliyor . İzmir yap-boz tahtasına dönüştü . Gecekondular her tarafımızı sarmış durumda . 2010 Türkiye ' sinde daha bir imar planı yapamamış bir büyükşehir belediyemiz var . Belediye , işçilerine yasal haklarını bile vermiyor . Belediye memurlarına toplu sözleşme hakkı tanınmıyor . Şampiyon olan Bucasporun bayrakları bile astırılmıyor . Kızılay ' ın kan bağışı kampanyasına şehir merkezide izin verilmiyor . Mevcut CHP anlayışının hizmetten çok uzak olduğunu artık herkes görüyor ve bütün İzmirli hemşerilerim karabasana dönen bu masalın bir an önce bitmesini bekliyor . "