Yozgat'ın Sorgun İlçesinde Düzenlenen Mitingde İsrail Ve Terör Olayları Kınandı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlar, miting düzenleyerek İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını ve İskenderun'da yaşanan terör olaylarını kınadı.

Sorgun'da bulunan tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından ortaklaşa düzenlenen miting, belediye meydanında yapıldı. Cuma namazı sonrası meydanda toplanan vatandaşlar İsrail ve PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Halkın yoğun ilgi gösterdiği mitingde şehitler ve Gazze'ye yardım götürürken hayatını kaybedenler için dua edildi.
Daha sonra bir konuşma yapan Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Hamdi Yüksel, İsrail'i lanetleyerek "Türkiye olarak İsrail'le bütün ilişkilerimizi kesmeliyiz. Ekonomik ambargolar başta olmak üzere İsrail'in bir daha yanlışlık yapmaması için gerekli bütün hassasiyet gösterilmelidir'' dedi. Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Hadi Ünal da "İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na yapılan PKK saldırısı ile 6 askerimiz şehit oldu. Aynı saatlerde Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda birçok
insanımız şehit oldu.Türk milleti olarak bu yapılan saldırıları asla affetmeyeceğiz ve unutmayacağız" diye konuştu. Mitingde sık sık "kahrolsun PKK", "kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.