Resim Sergisi Sokak Çocukları İçin Açılıyor

Ünlü ressam ve heykeltıraş Semih Akdal, açacağı resim sergisinin gelirinin bir kısmını sokak çocuklarına bağışlayacağını söyledi.

Uzun yıllar İstanbul ve Amerika'da yaşadıktan sonra Gaziantep'e yerleşen mimar-ressam ve heykeltraş Semih Akdal, İstanbul'da Maksan Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde sergi açtı. Sergiyi açtıktan sonra Gaziantep'e geldiğini belirten Akdal, "Sergiye yabancılar daha çok ilgi gösterdi. Bir resmim vardı, Japon çocuğun Ertuğrul Fırkateyni'nin batışından sonra ağlaması. Bu resim üzerine bir Japon gazeteci benimle yaklaşık yarım saatlik bir program yaptı ve bu Japonca yayınlandı. Bunun dışında Almanya ve Hollanda,
basını da çok büyük bir ilgi gösterdi. Gaziantep'e geldikten sonra istedik ki bu sergi Gaziantep'te de tekrar edilsin. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sokak çocuklarına yönelik güzel bir proje hazırlamış. Okul yapılmış, o okulu gördüğümde duygulandım. Ben de böyle bir okula katkım olsun istedim ve Sanko Park'ta açacağım sergini gelirinin bir miktarını sokak çocuklarına bağışlamayı düşündüm" dedi.