Polonya Ticaret Müsteşarı Mierzwa'dan Ziyaret
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Avrupa Birliği ülkelerinin Türk işadamlarına vize kolaylığı sağlanması halinde ülkeler arasında ticaret hacminin artacağını söyledi.

TURİST İYİ, TİCARET ZAYIF
Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi veren Budak, Antalya'ya geçtiğimiz yıl 219 bin Polonyalı turistin geldiğini söyledi. Antalya'ya gelen Polonyalı turist sayısının her yıl artış göstermesine karşın, ticaret hacminin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Budak, Antalya'da sadece 2 Polonya firmasının bulunduğunu, bu sayının artması ve karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
VİZE PROBLEMİ
Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa ise AB üyesi olmaları nedeniyle vize konusunda Schengen kurallarını uygulamak zorunda olduklarını söyledi. Mierzwa, "Vize problemi işadamlarının önünü kesen bir sorun olarak duruyor. AB üyesi olmamıza rağmen bizim vatandaşlarımız da bazı ülkelerde serbestçe çalışamıyorlar. Sizin düşüncelerinizi ilgili makamlara ileteceğim" diye konuştu. Yıl sonunda TOBB ve DEİK işbirliğiyle İkili Yatırım Forumu gerçekleştireceklerini belirten Mierzwa, iki ülkede yatırım olanaklarının değerlendirileceğini ve işadamlarının karşılıklı görüşmeler yapacağını bildirdi. İki ülke işadamlarının birbirlerini tanıması için karşılıklı diyaloğun artması gerektiğini belirten Mierzwa, ATSO Başkanı Budak'ı ve Antalyalı firmaları foruma davet etti.
ATSO Başkanı Budak, ziyaretin anısına Ticaret Müsteşarı Michal Mierzwa'ya bir plaket verdi.
