Milas Polisinden Kontör Dolandırıcılığı Uyarısı

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis bürosundan yapılan açıklamada son günlerde Milas'ta artan kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polis bürosu halkı uyarıcı çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına dönük etkili çalışmalar yapan büronun son uyarısı Milas'ta son günlerde artan kontör dolandırıcılıkları oldu. Dolandırıcıların kendilerini polis, asker, savcı, hakim gibi tanıtarak karşı tarafı tehdit yöntemiyle kontör istediği belirtilen açıklamada bu gibi durumlarda en yakın polis merkezine bilgi verilmesi istendi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Son günlerde ilçemizde suç işlemeyi alışkanlık haline getiren, suça meyilli kişiler tarafından sahte, çalıntı veya herhangi bir şekilde elde edilen kimlik bilgileri ile satın alınan cep telefon hatlarıyla vatandaşlarımızın cep telefonları aranılarak kendilerini Polis, Asker, Savcı gibi güven verici sıfatlarla tanıtıp, vatandaşlarımıza; telefon hatlarının terör örgütlerince kopyalandığını, kullanıldığını veya Albay, Savcı, Hakim gibi yüksek bürokrat eşlerinin vatandaşlarımızın telefon hattından aranılarak taciz edildiği, bu nedenle savcılık tarafından takip edildiği, suçluların tespiti ve yakalanabilmesi için acele kontör göndermeleri gerektiği aksi takdirde vatandaşlarımızın cezaevine gireceği gibi endişeye düşürücü konuşmalar yapılıp vatandaşlarımızın kontör göndermeleri sağlanılarak kontör dolandırıcılığı yapılmaktadır.
Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda mağdur oldukları gibi devletimizin önemli kurumlarında görev yapan kişilerin sıfatı da kullanılıp devlet kurumlarının itibarları gölgelenmeye çalışılmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür aramalara itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın böyle bir arama ile karşılaşmaları halinde kesinlikle kontör göndermeyerek durumu en yakın Polis Birimine ya da her türlü telefondan ücretsiz aranan 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri vatandaşımızın menfaatinde olacaktır"