Kartal'ın yeni hocası yüzde 90 Bernd Schuster

Beşiktaş yönetimi, görevini bırakacağını açıklayan Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin yerine Bernd Schuster'i getiriyor. Alman çalıştırıcının menajerleri ile bir araya gelen ...



Beşiktaş yönetimi, görevini bırakacağını açıklayan Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin yerine Bernd Schuster'i getiriyor. Alman çalıştırıcının menajerleri ile bir araya gelen Siyah-Beyazlı yöneticiler prensip anlaşmasına vardı. Denizli ise kendisine teklif edilen futbol koordinatörlüğü görevine sıcak bakmıyor.

Mustafa Denizli'nin stresi kaldıramayacağını gerekçe göstererek Başkan Yıldırım Demirören'e istifa sinyali vermesi Siyah-Beyazlı kulüpte yeni bir dönemi başlattı. Bu gelişme üzerine yönetim, kendine yeni yol haritası çizdi. Halen bir yıllık sözleşmesi bulunan 60 yaşındaki Denizli'nin tamamen ayrılması yerine futbol koordinatörü olması önerildi. Ayrıca Alman Bernd Schuster ile büyük oranda el sıkışılırken pazartesi İstanbul'a geleceği öne sürüldü.
Bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, Mustafa Denizli'nin teknik direktörlük görevinin sona erdiğini vurguladı. Buna karşın deneyimli ismin kulüpte kalacağını kaydeden Düren, "Denizli'ye futbol koordinatörlüğü görevini teklif ettik. Önerimize olumlu cevap verdi. Yeni gelecek teknik direktör de Denizli'nin altında çalışacak." dedi. Yeni hocayı Başkan Demirören ile Mustafa Denizli'nin belirleyeceğini dile getiren Düren, şimdilik üç adayın olduğuna dikkati çekti. Düren'in söylemlerine rağmen Denizli'nin futbol koordinatörlüğü talebiyle ilgili net bir karar vermediği ortaya çıktı. Denizli'nin sağlık durumuyla ilgili gelişmeden sonra yönetimin yeni teknik adam arayışlarına girmesine üzüldüğü bildirildi. Denizli, düzenleyeceği basın toplantısıyla yaşananlara açıklık getirecek. Başkan Demirören ile Futbol Komitesi'nin başında bulunan Serdar Adalı'nın, teknik adam Schuster ile görüştüğü ve anlaşmaya vardığı ortaya çıktı. Camianın tepkisine göre hareket etme kararı alan yönetimin Schuster'in ismini önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklayacağı bildirildi. Almanya'nın Bild gazetesi ise 'Sarı Melek' lakaplı Schuster'in, 2012'ye kadar Beşiktaş'la söz kestiğini ve yıllık 2 milyon Euro kazanacağını yazdı. Beşiktaş'ın eski futbol şube sorumlusu Celal Kolot ise bir ay önce imza atan Mustafa Denizli'nin görevi bırakma isteğinde yönetimin parmağı olduğunu ileri sürdü. Demirören'in Schuster'le el sıkıştığını ifade eden Kolot, "Quaresma transferini gerçekleştiremedikleri için gündemi başka yöne çektiler." dedi. Öte yandan Denizli ile yollar kesin olarak ayrılmadığı için Demirören ve Siyah-Beyazlı yönetim Schuster ile görüşmediklerini ifade ettiler.
Kartal'da Hilbert ve Albin sesleri
Beşiktaş'ta teknik adam krizi devam ederken transfer çalışmalarına da hız verildi. Quaresma'yı ikna edemeyen yönetim, Stuttgart'ın sağ kanat oyuncusu Roberto Hilbert ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı iddia edildi. 26 yaşındaki oyuncuya bonservis bedeli ödenmeyecek. Ayrıca golcü arayan Siyah-Beyazlılar, Getafe'de oynayan Uruguaylı Juan Albin'i de takibe aldı.


Zaman