Halkların güçlü eli siyonist rejimin kökünü kazıyacak

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyanın her yerinden binlerce barış ve özgürlük kervanının Gazze'ye insani yardım için yola çıkacağını söyledi.

Halkların güçlü eli siyonist rejimin kökünü kazıyacak
  Ahmedinejad , İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu Ayetullah Humeyni ' nin 21 . ö ; lü ; m yıl dö ; nü ; mü ; nde dü ; zenlenen tö ; rende İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım gö ; tü ; ren gemilere saldırısına da değindi .

İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım gö ; tü ; ren gemilere ' ' vahşice saldırdığını ' ' ve sadece gö ; rü ; nü ; şte yardımı engelleyebildiğini sö ; yleyen Ahmedinejad , İsrail ' in saldırılarını kınayan ü ; lkelerden bu tutumlarını sü ; rdü ; rmesini , İsrail yanlısı tavır takınan ABD ' den de tutumunu dü ; zeltmesini istedi .

Siyonist gü ; ç ; lerin , silah zoruyla Gazze ' ye insani yardımı engellemeye ç ; alıştığını sö ; yleyen Ahmedinejad , ' ' Siyonist İsrail rejiminin varlığı , tü ; m insanlığa , milletlere , ö ; zgü ; rlü ; ğe , tevhide , adalete ve barışa karşıdır ' ' ifadesini kullandı .

İsrail saldırısı iç ; in de , ' ' Bu cinayet , gü ; cü ; n değil , zayıflık ve deliliğin gö ; stergesidir ' ' diyen Ahmedinejad , ' ' Siyonistler , yenilgiyi telafi iç ; in Gazze ' ye yeniden saldırı planlıyor ama hata yapıyorlar ' ' dedi .

İsrail ' in , kuruluş sü ; reci ve sonrasında ' ' sayısız cinayetler işlediğini ve buna bir son verilmesi gerektiğini ' ' belirten Ahmedinejad , ' ' Yeni bir saldırı hareketi , siyonist rejimin kesin ö ; lü ; mü ; anlamına gelecek ' ' diye konuştu .

İsrail destekç ; isi ü ; lkeleri , diğer milletlerin hak ve hukukuna saygı gö ; stermeye ç ; ağıran Ahmedinejad , ' ' Aksi halde halkların gü ; ç ; lü ; eli , siyonist rejimin kö ; kü ; nü ; kazıyacak ve bu rejimin hamilerini savaş suç ; lusu olarak yargılayacak ' ' ifadelerini kullandı .

AA