EBK Erzurum Et Kombinası: Kesimin durdurulması ve yavaşlatılması söz konusu değil

Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası'nın günlük büyükbaş hayvan kesimini durdurması ya da yavaşlatmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

  Et ve Balık Kurumu ( EBK ) Erzurum Et Kombinası ' nın günlük büyükbaş hayvan kesimini durdurması ya da yavaşlatmasının söz konusu olmadığı bildirildi .

EBK Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever , son zamanlarda bazı yerel basın organlarında , EBK ' nın et kesimlerini durdurduğu ya da yavaşlattığına dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu ileri sürdü . Atasever , kombina mezbahanesinde günlük ortalama 100-150 arasında hayvan kesimin yapıldığını ifade etti . Tar-Et projesi kapsamındaki ile diğer besicilerin ellerindeki diğer besi hayvanlarını da kestiklerine işaret eden Atasever , " EBK ' nın kesimleri durdurması ya da yavaşlatması söz konusu değil . Kombinamızda kasaplık büyükbaş hayvan kesimleri için müracaat eden üreticimizin hayvanları alınmakta ve kesilmektedir . Bir hayvanı olan üreticimizde 100 hayvanı olan üreticimiz de kombina kapısından geri çevrilmemekte . Günde ortalama 125 büyükbaş hayvan mezbahanemizde kesilmektedir . " dedi .

YENİ KOMBİNA YAPIMI PROJE AŞAMASINA GELDİ

EBK Kombina Müdürü Atasever , Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile geçen Ocak ayında imzalanan arsa protokolü yeni kombinanın proje aşamasına gelindiğini dile getirdi . Atasever , Kuzey Çevre Karayolu Hilal Kent arkasında yapılacak olan yeni kombinanın yapımının tamamlanmasıyla Ortadoğu ' nun en modern ve entegren tesisisin hizmete girmiş olacağını vurgulayarak , " Avrupa Birliği standartlarında , en son teknolojinin kullanılacağı yeni kombinamızın yapımıyla ilgili proje aşamasına geçildi . Önümüzdeki yıl içerisinde söz konusu tesislerin temellerinın atılmasını bekliyoruz . " diye konuştu .