Büyük Bestekar Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'ya Onur Ödülü

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu'nun aldığı kararla ilan edilen, '2010 Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Yılı' etkinlikleri kapsamında ünlü bestekâr ve D

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu'nun aldığı kararla ilan edilen, '2010 Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Yılı' etkinlikleri kapsamında ünlü bestekâr ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'ya Onur Ödülü verildi.

2010 Alâeddin Yavaşça Yılı etkinlikleri kapsamda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve ünlü bestekâra ithaf edilen Bahar Şenlikleri'nden sonra, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yavaşça'ya Onur Ödülü verdi. 'Ümitsiz Bir Aşka Düştüm, Kız Sen Ne Güzelsin Sana Gençler Tapacaklar, Boğaziçi Sen Gönüller Yatağı, Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok, Kimseyi Böyle Perişan etme Allah'ım, Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla, Gülen Gözlerinin Mânâsı Derin, Kilis'imin Bağları' gibi bir çok eserin bestecisi ve yorumcusu olan Yavaşça için hazırlanan programda, Kilis Musiki Derneği ve Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuar'ından gelen saz heyeti de Yavaşça'ya ait bestelerin seslendirilmesinde görev aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça ve protokol onuruna verdiği kahvaltı ile başlayan etkinlik, daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Onur Ödülü Takdim Programı' ile devam etti. Programa Vali Turhan Ayvaz ile eşi Fatma Ayvaz, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça ile eşi Ayten Yavaşça, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kadan, Belediye Başkanı Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Adalet Komisyonu Başkanı Şimşek Küyük, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'in de aralarında bulunduğu il protokolü, sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunması, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'nın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi, sanatçı ve örnek kişiliği ile ilgili Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından yapılan sunum ile devam etti.

Vali Ayvaz ve Ayten Yavaşça tarafından yapılan kısa konuşmaların ardından, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça tarafından 'Atatürk ve Musiki' konulu bir konferans verildi. Yavaşça'nın bestecisi olduğu ünlü şarkılardan örneklerin sunulduğu müzik dinletisinden sonra Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından Onur Ödülü verildi. Daha sonra Vali Ayvaz tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dergisi Alâeddin Yavaşça özel sayısının takdimi, Bayan Ayvaz tarafından Ayten Yavaşça'ya çiçek ve bir üniversite öğrencisinin yaptığı ebru çalışmasının takdim edilmesi ve YOYAV Genel Başkanı İbrahim Ateş'e teşekkür belgesinin verilmesi ile program sona erdi. Alâeddin Yavaşça üniversitede üniversitelilerle olmaktan duyduğu büyük mutluluğu ve gururu ifade ederek programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.